Jelenić se vratio na posao pa opet morao napustiti prostorije DORH-a

Vijesti 27. pro 202210:44 1 komentar
N1

Bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić, koji je bio suspendiran zbog članstva u masonskoj loži, trebao se danas vratiti na posao. Nakon što je Visoki upravni sud presudio u korist bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića, on je jutros vraćen na posao, ali nakon 10 minuta on je ponovno morao napustiti prostorije Državnog odvjetništva, piše HRT. 

Jelenić je rekao kako je glavna državna odvjetnica na godišnjem odmoru, pa ga je stoga primila njezina prva zamjenica Ksenija Pavić, koja je bila ljubazna prema njemu. Ipak, tvrdi da mu je Pavić dala do znanja kako joj je glavna državna odvjetnica dala uputu da mu prenese njezino viđenje, prema kojemu je on i dalje privremeno udaljen na temelju zadnje odluke o produljenju privremenog udaljenja koja istječe 13. siječnja.

“Smatra da odluka Visokog upravnog suda ništa ne mijenja i da sam i dalje suspendiran pa su me zamolili da napustim prostorije Državnog odvjetništva”, kazao je Jelenić. Potvrdio je kako je njegova braniteljica uputila zamolbu državnom odvjetničkom vijeću, s obzirom na sadržaj odluke Vrhovnog suda, da razmotre postoje li i dalje osnove za njegovu suspenziju.

Istaknuo je da još uvijek nisu dobili odgovor na zamolbu. S obzirom na to da se Državno odvjetništvo još uvijek drži zadnje odluke Državnoodvjetničkog vijeća, Jelenić je zamolio Pavić da nekakvu potvrdu na kojoj će pisati da nije obavezan dolaziti na posao do daljnjeg.

“Ona mi je rekla da s obzirom na to da to nije njezina odluka, nego odluka glavne državne odvjetnice, ona mi takav komad papira ne može dati. Ja u ovom trenutku nemam nikakav papir na temelju kojeg bi se mogao žaliti pa ću vidjeti s braniteljicom koji su nam daljnji koraci”, zaključio je Jelenić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare