Jelić: Ne osnivam klasičnu stranku već politički okvir

Vijesti 29. ožu 202315:03 0 komentara
N1

Šibensko-kninski župan Marko Jelić gostovao je u Studiju uživo N1 televizije u kojem je govorio o osnivanju nove političke stranke i planovima na izlazak na predstojeće parlamentarne izbore.

Nakon pobjeda u Kninu i Šibensko kninskoj županiji, utrdama HDZ-a, na pitanje planira li ići i na parlamentarne izbore župan Marko Jelić odgovara da se ne bi kandidrao i pripremao kako se priprema za sljedeće parlamentarne izbore da ne misli da neće uspjeti osvojiti povjerenje građana.

Na pitanje ima li njegova stranka konkretnije obrise sada nego kad je krenuo u njeno osnivanje Jelić kaže kako proces pripreme potrebne dokumentacije i naravno mehanizama koji se moraju propisati da bi neka organizacija, udruženje građana funkcioniralo na način na koji to skupina želi imati traje dugo.

“Ali, pri kraju je. Priprema se izrada statuta, također i ostala dokumentacija. Komuniciramo sa potencijalnim ljudima koji će se uključiti u tu priču. Do kraja svibnja bi trebali osnovati tu stranku”, rekao je Jelić.

No, naglašava kako se ne radi o klasičnoj stranci, već o političkom okviru. Objašnjava da izborno zakonodavstvo i postizborno je diskriminatorno protiv nezavisnih kandidata i lista.

“Prisiljeni ste udruživati se na ovaj način jer je to jedini mogući način da možete ravnopravno s drugim političkim akterima ući u političku utrku”, kaže Jelić.

Rekao je i da im je jako bitno da skupe određen broj stručnih ljudi koji će moći izaći na izbore. Rekao je da će s potencijalnim partnerima i suradnicima biti u mogućnosti izaći u svim izbornim jedinicama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!