Ivanka Toma: Covid-potvrde jesu zakonski utemeljene

Vijesti 21. stu 202110:11
Izvor: N1

Ivanka Toma, novinarka Jutarnjeg lista i Andrej Dimitrijević, novinar Telegrama, gostovali su u Točki na tjedan i komentirali aktualnosti.

Komentirajući uvođenje obveznih covid-potvrda i prosvjede građana koje je takva odluka prouzročila, novinari su se složili da je problem u lošoj komunikaciji i donošenju jasnih odluka.

“Vlast je ta koja ima prave podatke i vlast je ta koja ima ljude koji to loše komuniciraju pa bi ih trebalo mijenjati”, rekla je Toma.

Na argument da covid-potvrde nisu utemeljene u zakonu, Toma je rekla da jesu. “Postoji članak 47 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, gdje stoji između ostaloga i točka – ostalo, u koju spadaju i covid-potvrde, to se slaže većina pravnih stručnjaka. Ali, da bi se za njih moglo sankcionirati, onda one zakonski izrijekom moraju biti navedene. Ja ne znam što Vlada tu ima za razmišljati”, rekla je Toma.

“Loše je ovo sve, loše ophođenje prema pandemiji u smislu da ona vodi nas, a ne mi nju, ali i činjenica da u Znanstvenom savjetu imamo proturječne informacije”, rekao je Dimitrijević.

“Ja mislim da više nije ključ u Saboru, nego je ključ na vrijeme i brzo donositi odluke, biti dosljedan u njihovoj primjeni i biti jasan u njihovoj komunikaciji”, rekla je Toma.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar