Joe Šimunić za N1: Ovo je naše Svjetsko prvenstvo!

Nogomet 13. pro 202210:07 1 komentar
N1

Bivši reprezentativac Josip Šimunić jedan je od navijača koji su noćas otputovali za Katar kako bi večeras podržali Vatrene u lovu na finale Svjetskog nogometnog prvenstva. U zračnoj luci s njim je razgovarala naša reporterka Lucija Ptičar.

Da će ići na polufinalnu utakmicu odlučio je, kaže, odmah nakon Brazila. “Bili smo tamo, bila je lijepa atmosfera i odmah smo odlučli ići”, kaže Šimunić koji jasno kaže da želi – pobjedu.

“Zreli smo, imamo iskustva, ovo je naše Svjetsko prvenstvo, mi ćemo i osvojiti”, siguran je.

Rezultat mu, govori, nije bitan. “I ako je opet na penale, samo da prođemo. Uvjeren sam da ćemo proći”, kaže.

Što se tiče tisuća Argentinskih navijača i višestruko manje hrvatskih koji će večeras biti na tribinama kaže kako se sjeća da su navijači Vatrenih bili brojčano nadjačani i u Berlinu i na Webleyu svojevremeno pa su svejedno protivnicima – pokazali. “To je bilo čudo, napravit ćemo najbolje što možemo. Pobjedit ćemo ih i van terena”, kaže.

“Uvjeren sam da se svi sada boje Hrvatske i imaju poštovanje, zahvaljujući svemu što smo napravili otkad je došao izbornik Dalić”, kaže Šimunić.

“Ne znam može li biti veći doček nego prije 4 godine, ali mislim da će biti veći i oni to zaslužuju”, kaže bivši reprezentativac koji, otkriva nam, na finale neće moći ići jer nakon susreta s Argentinom putuje u posjet obitelji u Australiji i finale će gledati tamo.

Sve događaje vezane za večerašnju utakmicu pratimo OVDJE. Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti i na našem SportKlubu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare