Još jedan poduzetnik priznao da je prepuštao poslove sinu bivšeg gradonačelnika Petrinje. Evo kako je kažnjen

Crna kronika 24. tra 202414:07 1 komentar
Sanjin Strukic/PIXSELL

Još jedan poduzetnik optužen za nezakonitu suradnju s bivšim gradonačelnikom Petrinje Darinkom Dumbovićem nagodio se s USKOK-om. Dobio je 11 mjeseci rada za opće dobro, te novčanu kaznu od 50 tisuća eura.

Prema presudi ovaj poduzetnik u dogovoru s Dumbovićem prepuštao je unosne ugovore s gradom Petrinjom tvrtki Dumbovićevog sina Titan commerce.

Što je priznao poduzetnik?

Riječ je o Zlatku Zagorcu vlasniku tvrtke Zagorac građevinski radovi i prijevoz koji je na sudu priznao dogovor s Dumbovićem i njegovim sinom. Nakon što je dobio 1.243.428 eura vrijedne radove održavanja nerazvrstanih cesta za 2020. i 2021., Zagorac ih je po Dumbovićevim nalozima prepustio tvrtki Skela Banovina u vlasništvu Dejana Dobrečevića a on ih je pak prepustio Titan commerceu.

Potvrdio je da je cijeli taj lanac prepuštanja radova napravljen kako bi se prikrilo da gradonačelnikov sin, Darko Dumbović izvori radove u Petrinji. Pri tome su, prema danas potpisanom sporazumu, prekršili Ugovor o obavljanju komunalne djelatnosti redovnog održavanja nerazvrstanih cesta koji propisuje da podizvođač ne smije baviti više od 30 posto radova.

Utvrđeno je da je Titan commerce Skela Banovini ispostavio račune u vrijednosti od oko 878 tisuća eura, nakon čega ih je Skela Banovina prefakturirala Zagorcu. On je pak iznos od oko 746 tisuća eura naplatio od Grada Petrinje.

Kako su prikrili malverzacije?

S Darkom Dumbovićem i Dejanom Dobrečevićem Zagorac je, navedeno je u sporazumu, izradio dokumentaciju o izvođenju radova u kojoj nije iskazano da je bilo što odradio Titan commerce.

Ranije se s USKOK-om već nagodio poduzetnik Goran Norković, koji je kao kaznu dobio sedam mjeseci rada za opće dobro. On je Dumbovićevom sinu prepustio radove na platou za montažne objekte u koje su smješteni stradalnici u potresu u Petrinji.

Optužnica protiv Darinka Dumbovića i njegovog sina, te poduzetnika Dobrečevića još nije pravomoćna.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare