Još jedna beba zaražena enterovirusom, poznato zdravstveno stanje ostalih

Vijesti 21. lip 202315:28 0 komentara

U KB-u Sveti Duh danas je potvrđen još jedan pozitivan nalaz bebe u toj bolnici. Što se tiče novorođenčadi koja se liječe u Klaićevoj, dvije bebe zaražene enetrovirusom zadržane su na liječenju, jedna je puštena na kućnu njegu, a druga odlazi kući danas, potvrdio nam je ravnatelj te bolnice Goran Roić.

“Jedno novorođenče je optušteno, drugo je u tijeku otpust, a dvoje je zadržano na bolničkom liječenju, nadamo se da će do kraja tjedna i one biti puštene”, rekao je Goran Roić i otkrio kakvo je njihovo stanje:

“Imali su povišenu tjelesnu temperaturu, a to treba ozbiljno shvatiti kod beba od pet dana. Jedno dijete uz to ima i urinarni infekt pa je na antibiotskoj terapiji.”

Ističe da je zbog samog virusa i rane životne dobi kao i nerazvijenog imuniteta potreban oprez, ali i da je ako se razvije meningitis, to puno ozbiljnije i kompleksnije stanje.

“Enterovirus je široka grupa virusa, moguće je da ga nose i odrasli i djeca, a da nisu svjesni i i da su izvor infekcije. Treba poduzeti sve da se virus dalje ne širi. Na vrijeme smo reagirali, poduzeli sve mjere da se infekcija ne širi”, dodao je Roić objašnjavajući da se širi kapljično, a inkubacija traje od dva dana do dva tjedna.

Novi slučaj u KB Sveti Duh

Podsjetimo, KB Sveti Duh potvrdio je u utorak da šestero novorođenčadi rođene u toj bolnici ima simptome enterovirusnim meningitisom te su zabranjene posjete na Ginekologiji, a u bolnicu su poslani sanitarni inspektori dok je Ministarstvo zdravstva poslalo zdravstvenu inspekciju.

Enterovirus je izoliran kod šestero novorođenčadi, rođenih između 8. i 12. lipnja, i na liječenju su u KB-u Sveti Duh i Klinici za dječje bolesti, a dijete liječeno u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević otpušteno je na kućnu njegu.

Kako smo doznali iz KB-a Sveti Duh, danas je stigao još jedan pozitivan nalaz bebe u toj bolnici.

Također, stigli su nalazi zaposlenika i oni su svi negativni. U petak će biti gotovi nalazi analize vode, a tad bi trebali stići i rezultati briseva roditelja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!