Josipović pozvao Milanovića i Plenkovića da zajedno gledaju njegovu operu

Vijesti 17. ožu 202317:40 0 komentara
Davor Puklavec/PIXSELL

Bivši predsjednik Ivo Josipović bio je gost N1 Studija uživo. Igoru Bobiću otkrio je da je posljednjih mjeseci bio odsutan iz javnosti zato što je pisao operu.

Predana je već i vježbaju je u HNK, a premijera se očekuje 22. travnja. Tema je ubojstvo Johna Lennona, legendarnog Beatlesa, koji je bio veliki pacifist i kojega je na kraju ubio čovjek koji ga je objašnjavao. Josipović je Igoru Bobiću rekao kako je oduvijek fasciniran likom Johna Lennona. “Imao sam problem s libretom. S nekoliko književnika sam razgovarao o tome, ali nije im bio seksi Lennon”, ispričao je Josipović koji je libreto za svoju operu na kraju dobio u suradnji s profesoricom Marinom Biti iz Rijeke.

Dosta je naporno bilo “brušenje kraja”, kaže Josipović čija će opera biti dio stalnog repertoara HNK-a naredne sezone. “Ne bi bilo loše”, kaže na pitanje hoće li biti i svjetskih pozornica.

Josipović kaže kako bi volio da Milanović i Plenković dođu na premijeru njegove opere, a obojica su, kaže, pozvao. “Još kad bi sjedili skupa u loži…”, završava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!