Juričan Milanoviću: Proglasite Merčepa blaženim, vratite mu izgubljeni dignitet

Vijesti 25. tra 202208:06 > 08:07 3 komentara
N1

Dario Juričan ironično predlaže Milanoviću da osuđenog ratnog zločinca Tomislava Merčepa proglasi blaženikom.

“Predsjedniče RH Zorane Milanoviću, obraćam Vam se kao jednom od posljednjih branitelja iskonskih hrvatskih vrijednosti, poticatelju plodnih ideja u društvu te mudrog političkog dijaloga”, piše Juričan.

“Držim kako je sazrelo vrijeme da se hrvatski mučenik, odlikovani branitelj Tomislav Merčep proglasi blaženim. General Josip Lucić rekao je u nedjeljnom intervju da se protiv Tomislava Merčepa vodila kampanja i pitao se “nije li Merčep bio vrijedan samilosti?””, počinje Juričan.

“Ovo je povijesna prilika”

“Ne želim se ni prisjećati svih gadosti izgovorenih na račun hrvatskih branitelja, kao i montiranih sudskih procesa, samo ću Vas podsjetit na riječi viteza Merčepa: “Pravna država djeluje samo onda kada treba djelovati protiv Hrvata i protiv onih koji su stvarali ovu hrvatsku državu, i mi smo sve manje zadovoljni tom pravnom državom”.

Ovo je povijesna prilika, o Predsjedniče, da Merčep nakon dugog progona, kao jedan od stvaratelja suverene i demokratske hrvatske države, dobije pomazanje vrhovnog vojnog zapovjednika – vratite i njemu izgubljeni dignitet, kao što ste ga nedavno vratili vitezu Branimiru Glavašu”, piše.

“Predsjedniče, baš Vi ste, normalno, najpodesniji da napunite akumulator ovoj hvalevrijednoj inicijativi! Uvjeren sam da će mi se general Josip Lucić prvi pridružiti, naravno osim ako ne bude zauzet volonterskim snimanjem reklama za HEP. Naš dobri, stari HEP koji zna podržati judo klubove generala Lucića, kao i svakog drugog tko je dovoljno duboko uvezan s politikom”, dodaje Juričan.

“Ovom prilikom pozivam sve hrvatske generale da se pridruže ovoj inicijativi budućnosti i budu na ispravnoj strani prošlosti”, stoji u objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare