Kad Vučić može iz frižidera, što naš netko ne bi iz torte

Vijesti 04. tra 202217:55 > 18:04
Izvor: TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Sve je uvijek stvar percepcije. I s kime se uspoređujemo. U odnosu na neke tek smo zaostali kutak Balkana, a za neke smo, bome, uljuđena Finska.

Pa tako, kad analiziramo izbore u Srbiji, kod nas demokracija doista cvjeta.

Naše Državno izborno povjerenstvo svakako ne ide spavati u izbornoj noći, da prespava rezultate, nego smo toliko razmaženi da prve neslužbene rezultate očekujemo već oko 21 sat.

vezane vijesti

U susjednoj Srbiji, prvo se prespava, možda i malo dodatno „prebroji“.

Dobro je to rezmirao politički analitičar Krešimir Macan – tamo je Divlji zapad, a Vučić će ako zafali glasova, dodao je, i kupiti da i u Beogradu bude sve kako treba.

Vučićev izlazak iz frižidera, dometnuo je Macan, odlična je komunikacijska fora pa, tko zna, možda na nekim idućim izborima, dodat ćemo mi i netko naš iskoči iz frižidera, špahera… Ma može i iz torte – samo da ne bude dosadno. Samo da se naši ne ugledaju u šaketanje na biračkim mjestima. Lijepile su se kod nas partijske iskaznice na čelo, dakako i pršut, ali u recentnije vrijeme ne sjećamo se da je netko potegnuo šaku na političkog konkurenta.

“Isprika” od sankcija

S Davorom Šternom prošli smo pak ozbiljnu temu sankcija Rusiji i koje posljedice zbog toga trpe pojedine zemlje Europe, ali i Hrvatska.

Štern je uvjeren da bi se Hrvatska trebala „ispričati“ iz određenih sankcija pa tako i onih koje se odnose na zabranu uvoza čelika iz Rusije.

Obnova Banovine ne bi smjela biti žrtva sankcija Europske unije Rusiji jer će cijena čelika porasti – rekao je Štern. A možda je time vlasti dao i najnoviju ispričnicu zašto će obnova i dalje ići puževim korakom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Komentari

Vaš komentar