Kako funkcionira lockdown za necijepljene? “Ima mnoštvo ljudi, kao da ga nema”

Vijesti 15. stu 202117:46 0 komentara
N1/Zoran Pehar

Naš reporter Zoran Pehar u Beču je razgovarao s dugogodišnjom dopisnicom Večernjeg lista Snježanom Herek o lockdownu za necijepljene koji je u Austriji stupio na snagu u nedjelju.

Na pitanje kako funkcionira lockdown za necijepljene trenutno, Herek odgovara: “Ima mnoštvo ljudi, kao da nije lockdown. Možda su imali pravo stručnjaci koji su predložili Vladi da odmah uvede lockdown za sve. To se zasad nije dogodilo. To će se možda dogoditi nakon ovog lockdowna za necijepljene. Oni koji se razumiju u pandemiju kažu da su mjere preslabe i prekasno donešene”.

Herek pojašnjava da više od 4 tisuće policajaca kontrolira tko su oni koji ulaze i izlaze iz uslužnih djelatnosti.

“Necijepljeni će, ako ih se doista ulovi da su se negdje prošvercali osobno platiti kaznu od 500 eura, a vlasnik lokala do 3600 eura”, pojašnjava Herek.

N1

Napominje da je jedan od problema što mnogo mladih nije cijepljeno i da prenose koronavirus u obitelji te da su obitelji hotspotovi za širenje zaraze.

“U Austriji ima mlijun djece mlađih od 12 godina za koje još nema cjepiva. Sve glasnije se traži da se napravi lockdown za sve na kraće vrijeme”, kazala je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!