Kako izgledaju imovinske kartice novih gradonačelnika četiri velika grada?

Vijesti 02. lip 202116:36 0 komentara
PIXSELL/N1

Četvorica gradonačelnika velikih gradova nakon stupanja na dužnost moraju predati nove imovinske kartice. Jedini koji dosada nije obnašao dužnost koja bi obvezivala na predaju imovinske kartice je novi gradonačelnik Splita, Ivica Puljak. Gradonačelnici Osijeka i Zagreba, Ivan Radić i Tomislav Tomašević, predali su imovinske kartice kao saborski zastupnici, a riječki gradonačelnik Marko Filipović imovinsku karticu je predao kao zamjenik Vojka Obersnela.

Evo kako izgledaju imovinske kartice novih gradonačelnika velikih gradova:

Marko Filipović

Novi gradonačelnik Rijeke Marko Filipović do sada je, kao zamjenik gradonačelnika, imao plaću nešto manju od 11 tisuća kuna. Od kapitala na godišnjoj razini zaradi još pet tisuća kuna, piše tportal.

Supruga mu radi u humanitarnoj organizaciji Arbeiter Samariter Bund South Eastern Europe za godišnju neto plaću od 88.800 kuna.

Imaju stan na Zametu od 58 kvadrata, vrijedan 600 tisuća kuna i stečen darovnim ugovorom.

Filipović vozi Peugeot 206 iz 2003. procijenjen na 17 tisuća kuna, a supruga Renault Megane star 11 godina i vrijedan 30 tisuća kuna. Filipović ima 69 dionica HT-a, a uštedio je 60 tisuća eura.

Ivica Puljak

Iako nikad nije predavao imovinsku karticu, Puljkova imovina vidljiva je iz imovinske kartice njegove supruge, Marijane Puljak, koja je saborska zastupnica. Tako je već poznato da njegova plaća na splitskom FSB-u iznosi 16.750 kuna neto, a prijavio je i drugi dohodak u ukupnom iznosu od 30 tisuća kuna godišnje, kao i jednokratni prihod od 30 tisuća kuna.

Puljak je sa suprugom vlasnik stana od 141,70 kvadratnih metara u Splitu. Na Puljka glasi i kredit iz 2003. u iznosu od 76.875 eura s kamatom od 1,11 posto. Druga dva kredita, od 50 i 25 tisuća eura, glase na njegovu suprugu.

Vlasnici su 16 godina starog Citroena C3 i dionica OTP banke nominalne vrijednosti oko 5 tisuća kuna.

Marijana Puljak u Saboru zarađuje 17.243 kune mjesečno i ima dodatne prihode od 40 tisuća kuna godišnje.

Ivan Radić

Novi gradonačelnik Osijeka Ivan Radić od lani je saborski zastupnik HDZ-a. Plaća u Saboru mu iznosi oko 14.500 kuna. Prije ulaska u Sabor deset godina vodio je obiteljsku tvrtku Tlocrt koja se bavi instalacijama.

Supruga Iva Kovačev Radić je odvjetnica i partnerica u odvjetničkom uredu Zajednički odvjetnički ured Darko Šuper, Ivica Kovačev, Iva Kovačev Radić i Ivan Jukić, u kojem prima plaću od 6600 kuna mjesečno.

Uz to mjesečno uprihodi 2500 kuna od imovine. Dva stana u Osijeku od 66 i 67 kvadrata, od kojih je svaki vrijedan pola milijuna kuna, glase na suprugu koja ih je stekla darovnim ugovorom. Na suprugu je i automobil Toyota Yaris iz 2017., vrijedan 90.000 kuna.

Ima upisano jamstvo kao obvezu prema agenciji Hamag Bicro od sto tisuća kuna. Rok otplate je 92 mjeseca uz mjesečnu ratu od 5433 kune i povoljnu kamatnu stopu od jedan posto.

Radić ima 34 dionice Đuro Đaković Holdinga, a novac na štednji ima samo njegova supruga, i to 23.900 eura.

Tomislav Tomašević

U Tomaševićevoj imovinskoj kartici možemo vidjeti da je kao saborski zastupnik imao plaću od 15.955 kuna, a zastupnički posao u Gradskoj skupštini Grada Zagreba obavljao je volonterski. Naveo da godišnje dobiva 59.568 kuna kao zastupničku naknadu.

Prije ulaska u Sabor bio je voditelj programa u Institutu za političku ekologiju. Od edukacijske djelatnosti jednokratno je uprihodio 2218 kuna, a u rubrici ‘Primici koji se ne smatraju dohotkom i primici na koje se ne plaća porez na dohodak’ naveo je iznos od 1500 kuna mjesečno.

U posljednjoj verziji imovinske kartice objavljenoj na koncu prošle godine više nema naznačene štednje, a koja je u prethodnoj verziji kartice iz kolovoza 2020. iznosila 80 tisuća kuna.

Pod subvencije je naveo gotovo 55 tisuća kuna od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o zadužnici zbog korištenja potpore male vrijednosti za samozapošljavanje njegove supruge Ive Mertić Tomašević, od prošle godine zaposlene u vlastitom obrtu pod imenom Omček, piše tportal.

Supružnici imaju stan u Zagrebu od 39,62 kvadrata, vrijedan 600.000 kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!