Kako se od danas može prelaziti granica?

Vijesti 02. svi 202219:36 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Pomoćnik načelnika postaje granične policije Bregana Marijan Burić bio je gost Dnevnika N1 i govorio o novom režimu prelaska na granicama, odnosu ukidanju svih epidemioloških mjera za prelazak granice.

Kako objašnjava, od 1.5. nije produžena odluka o zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza te sada svi putnici koji ulaze ili izlaze iz Republike Hrvatske ne moraju ispunjavati nikakve epidemiološke mjere.

Podsjeća da je dosad ograničavanje prelaska odnosno predočenje covid-potvrda bilo ukinuto za državljane Europske unije te da je predočenje covid-potvrda bilo obavezno samo za državljane trećih zemalja.

“Većina zemalja Europske unije je ukinula obvezu covid potvrda, a za ulazak u, primjerice, Austriju, Njemačku i Italiju za građane trećih zemalja još uvijek treba covid-potvrda, dok za Sloveniju više nije potrebna”, govori Burić.

Kazao je da će posao za graničnu policiju svakako biti olakšan.

“Ali, samim time će biti i pojačan promet. Procedure za prelazak bit će znatno jednostavnije, a samim time se nadamo da će biti i bolje turistička sezona”, rekao je Burić.

Detaljan popis zemalja Europske unije koje još uvijek traže predočenje covid-potvrde pri ulasku možete pronaći OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!