“Kampanja je specifična”: Dok traju sukobi na društvenim mrežama, ispod radara prolaze važne teme

Vijesti 13. tra 202410:53 0 komentara

Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista bila je gošća Novog dana kod naše Sandre Križanec s kojom je razgovarala o izbornoj kampanji i parlamentarnim izborima.

Vesna Vučemilović odgovorila je pitanje treba li deratificirati Istanbulsku konvenciju.

N1

“Istanbulska konvencija je ratificirana i sada bi ju bilo jako teško deratificirati i tu je predsjednik Republike Zoran Milanović u pravu. Svi koji i malo poznaju međunarodno pravo, međunarodne procese znaju da to ne ide baš tako kako su smislili u Domovinskom pokretu. Po meni ju nismo trebali ni usvajati, ali sada kada smo ju usvojili smo tu gdje jesmo”, pojasnila je.

“Zamislite Vladu u kojoj sjede SDP i Domovinski pokret”

“Zamislite Vladu u kojoj sjede SDP i Domovinski pokret. SDP bi uvodio rodnu ideologiju u školu, roditelj jedan i roditelj dva, a Domovinski pokret bi deratificirao Istanbulsku konvenciju. Internet sve pamti pa tako i kada je HDZ ušao u taj proces sve njihove županijske organizacije morale su se izjasniti tako i Vukovarsko-srijemska županija koja je jednoglasno podržala ratifikaciju Istanbulske konvencije. Ako je Ivan Penava onda bio za i ako zna kako se ratificira, onda valjda zna kako se i deratificira. Ja ne vidim u toj Vladi jamac stabilnosti jer su u njoj akteri koji imaju dijametralno suprotne stavove u svemu. Ovo što govore Sandra Benčić i Možemo da bi trebali iz Sabora podržavati takvu Vladu, to nije opcija za njih.”, dodala je.

“Kampanja završava Facebook obračunom oko kravice i pripadajućeg blaga”

Unatoč upozorenju Ustavnog suda Zoran Milanović aktivno sudjeluje u izbornoj kampanji, a to je prokomentirala i Vučemilović.

“Kampanja je specifična, krenula je njegovom bombastičnom najavom da će biti premijer i da će sastavljati Vladu, a onda je nakon prvotnog šoka kampanja krenula u nešto mirnijem tonu. Kampanja završava Facebook obračunom oko kravice i pripadajućeg blaga s ministrom Olegom Butkovićem. Malo smo čuli o stvarima koje su zaista bitne, ispod radara prolaze stvari kao što su ilegalne migracije, pakt o migracijama koji je usvojio Europski parlament, a za nas je vrlo važan. Hrvatska vrlo vjerojatno postaje, ako na Vijeću prođe pakt o migracijama, hotspot jer ćemo morati imati mjesto za 30.000 tisuća migranata koje druge države članice ne žele primati”, rekla je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!