Kandidat za gradonačelnika Splita: Kerum i HDZ su upropastili ovaj grad

Vijesti 24. ožu 202113:15 > 13:33 3 komentara
N1

Ivica Puljak, Kandidat Centra za gradonačelnika Splita, gostovao je u N1 Studiju uživo te govorio o lokalnim izborima.

Na početku je rekao kako je zatražio sastanak s ministrom Olegom Butkovićem, ali da još uvijek nije dobio odgovor. “Neće valjda raditi razliku između HDZ-ovih kandidata i nas ostalih običnih smrtnika”, rekao je pa se osvrnuo na željeznicu:

“Željeznica koja dolazi u Split, a općenito je stanje na željeznicama toliko loše… Ne da je loše nego je Split prošle godine uvodio metro i cijeli svijet nam se rugao i da se HDZ nakon toga hvali željeznicom to je groteskno”, veli.

VEZANE VIJESTI

“Projekti 19., 20. i 21. stoljeća”

Puljić kaže kako je istočna obala jedan od velikih problema, ali i potencijala u Splitu. Dodaje i kako bi, među ostalim, razgovarao i o tome s ministrom te da i s njime, kao i sa svakim ministrom treba imati partnerski odnos.

“Split stagnira u puno segmenta, a najviše u prometu. Razvoj grada stoji u zadnjih 12 godina otkako su na vlasti Kerum i HDZ”, kazao je pa se osvrnuo na projekte kojima se on planira baviti:

“Ja to podijelim u projekte 19., 20., i 21. stoljeća. Nedavno sam obišao sve mjesne odbore, zamislite da u gradu u Splitu još postoje dijelovi grada koji nemaju kanalizaciju, a neki nemaju ni čistu vodu. To su projekti 19. stoljeća.

Zatim stanje u školama, to je problem 20. stoljeća, postoje one u kojima djeca idu u tri smjene, neke nemaju dvorane. Treba izgraditi infrastrukturu školama i sve škole u roku 4 i 8 godina moraju biti u jednoj smjeni i mati topli obrok. Paralelno s time treba raditi projekte 21. stoljeća i to je gradnja tehnološkog parka”.

“U Splitu su najvažniji ljudi”

Naglasio je i kako HDZ gura “mit vertikale vlasti”

“Većina kandidata nudi projekte koji su projekti izgradnje kao da je gradonačelnik građevinski poduzetnik. U gradu Splitu su najvažniji ljudi i u gradu postoji izrazito velik potencijal u građanima. Nažalost velik broj njih je apatičan i misle da se ništa ne može napraviti i mislim da ljudima treba vratiti vjeru da Split može postati centar svita.

Split je nekad sam sebi bio važan i to treba vratiti. Treba biti svjestan da gradonačelnik ništa ne može sam nego s građanima. S njima treba napraviti puno projekata koji se vide, ali i oni koji nisu toliko vidljivi, a koji će od Splita napraviti centar svita”,  kaže.

Rekao je i kako je dosad, kao i svi drugi kandidati, kampanju vodio na društvenim mjerama, ali je sa svojim timom obilazio i teren. Osvrnuo se i na dosadašnje ankete:

“U onom istraživanju od prije mjesec dana četiri kandidata su se istaknula. Od toga tri s desnog spektra. Neke druge ozbiljne ankete davale su kandidatu HDZ-a i meni šanse za drugi krug. Sad ćemo vidjeti vaše današnje ankete. Mislim da je konačno vrijeme da građani odluče da završe Kerumovu eru”, veli.

“S Kerumom i HDZ-om neću surađivati”

Rekao je i s kime neće surađivati ako pobijedi:

“Sigurno neću surađivati s Kerumom i HDZ-om, oni su upropastili ovaj grad i pokazali da ne brinu za grad nego za sebe. Svim drugim opcijama ponudit ćemo suradnju. Mi nećemo butigu u svoju politiku, nećemo trgovati s interesima građane nego ćemo u nove izbore za gradsko vijeće”.

“S obzirom na izgledne šanse da uđem u drugi krug i da pobijedim ja sam se ozbiljno počeo pripremati za to kako ćemo voditi Banovinu. Broj zaposlenih se postepeno treba smanjiti tako da neki odu u mirovinu ili da im se ponude otpremnine. Ja se ne mislim svetiti nikome nego svim zaposlenicima treba ponuditi za dokažu da zaslužuju plaću.

Postupno ih treba smanjivati da postane efikasna uprava. Sve se da napraviti i nije jednostavno i lako i ne treba se rasipati obećanjima, ali ne bojim se teških zadata. Problem prekobrojne uprave ću dobro organizirati da budu na usluzi građanima, poduzetnicima i gostima ovog grada”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare