“Kao da su se Hrvoj Šipek i Marušić dogovorile i narugale cijeloj Hrvatskoj”

Vijesti 10. svi 202316:34 0 komentara

Saborska zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin u Newsroomu je komentirala jučerašnju sjednicu saborskog Odbora za pravosuđe na kojoj je sudjelovala glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek. Podsjetimo, oporba je zatražila sazivanje ove sjednice jer smatra da pravi razlog odlaska bivše ravnateljice USKOK-a Vanje Marušić s te pozicije nije prometna nesreće njezina vozača koja se dogodila prije godinu dana, nego da se iza toga krije politički pritisak iz Banskih dvora.

Neki sumnjaju u izjave glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek na toj sjednici.

“Mekano ste rekli da sumnjaju. Čini mi se da svi s dva zdrava oka i uha su sasvim sigurni u njezinu neistinost. Tamo su se i Zlata Hrvoj Šipek, ali i Vanja Marušić koja se nije pojavila već je poslala pismo, narugale cjelokupnoj hrvatskoj javnosti uz podršku HDZ-a. HDZ-ovci nisu imali nijedno jedino pitanje za glavnu državnu odvjetnicu za smjenu ravnateljice USKOK-a”, istaknula je.

“Te su funkcije toliko važne, a HDZ nema nijedno pitanje kako je do te smjene došlo”, dodala je Kekin.

Ističe da je Marušić u pismu kao razlog odlaska navela ostavku, no glavna državna odvjetnica navodi da je ona tražila ostavku. “Što je istina? Odlazi li se iz osobnih razloga ili se tražila ostavka?”

Naglašava da vozač nesreću nije zatajio te da nije bilo ni elemenata za stegovni postupak, “ali mi ćemo kazniti ravnateljicu USKOK-a koja nije počinila nesreću”.

“To je zvučalo kao ruganje”, dodala je Kekin. “Sada smo doista dotalnuli dno.”

“Zvuči kao da su se Hrvoj Šipek i Vanja Marušić dogovorile i narugale cijeloj Hrvatskoj”, istaknula je Ivana Kekin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!