Karolina Vidović Krišto na saslušanju oštro kritizirala Šimpragu i Plenkovića

Vijesti 28. tra 202208:56 > 09:42

Na početku saslušanja Anje Šimprage pred saborskim odborom, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, iznijela je niz kritika na njezin račun.

Odmah na početku saslušanja Šimprage zastupnica Vidović Krišto pobunila se jer je raspored ovako zgusnut. Upozorila je da ju se onemogućuje u njezinom radu i nadzoru Vladu, što joj je kao zastupnici Ustavom propisano.

VEZANE VIJESTI

“Ovo je vrijeđanje Sabora. Engleska kraljica kada dolazi u Parlament, poštuje taj Parlament. Mi smo u situaciji da smo ovdje dovedeni, a za pola sata bismo trebali ispitati kandidata za ministra gospodarstva. Kako ćemo to stići? Mene se onemogućuje u nadzoru Vlade”, rekla je Vidović Krišto pa iznijela niz kritika na Šimpragu.

“Ona ne poštuje agresiju na Republiku Hrvatsku, da je srpska vojska jedina vojska u 20. stoljeću koja je počinila genocid i negira ga”, rekla je.

Na to je reagirao predsjednik SDP-a, Peđa Grbin, poručivši Vidović Krišto da je može biti sram.

“Mi se sa kolegicom Šimpragom ne moramo slagati politički, ali prozivati je da ne poštuje ustavni poredak je ispod svake razine. Na dan Jom Hašoe reći da je u 20. stoljeću samo jedna vojska počinila genocid, to pokazuje tko doista u ovoj prostoriji narušava ne samo ustavni poredak, nego i uvodne riječi Ustava Hrvatske. Sramite se”, rekao je Grbin.

Vidović Krišto pobunila se da se radi o povredi Poslovnika.

“Mi ovdje imamo ozbiljan presedan, gdje se dovodimo u situaciju da kao Sabor ne poštujemo hrvatski Ustav. Gospodine premijeru, toliko je Hrvata srpske nacionalnosti branilo Hrvatsku, vi je niste branili, a sada predlažete osobu koja veliča Ratka Mladića, a negira Oluju”, rekla je Karolina Vidović Krišto. Nakon toga joj je izrečena opomena, a ona je napustila sjednicu.

Saslušanje budućih ministara pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.