Katarina Peović: Interpretacija Andreja Plenkovića je radikalna i spektakularna

Vijesti 20. ruj 202209:19 1 komentar
N1

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović u Novom danu je govorila o upravljanju Inom.

Najprije se osvrnula na okršaj s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem prvog dana jesenskog zasjedanja.

“Izbačena sam iz Sabora jer sam rekla istinu koju govorimo godinama, a to je da su upravljačka prava Ine dana Mađarima u dokazano koruptivnom procesu i da se taj proces treba vratiti unazad”, kazala je Peović i dodala da nije dovoljno samo kritizirati pa navela prijedlog Radničke fronte:

VEZANE VIJESTI

“Prijedlog RF-a je nacionalizacija Ine. Nije samo riječ o milijardu kuna, to je ništa u odnosu na ono što ćemo izgubiti ako nastavimo s izdajničkom politikom naše Vlade koja ne samo da je dala sva upravljačka vlada nego nastavlja s bilateralnim sporazumima koji sadrže klauzalu međunarodne arbitraže prema kojoj je MOL dobio presudu.”

Peović ističe da sve vlade snose odgovornost za upravljanje Inom. “Sjetimo se da je Linić privatizirao Inu kada je Ina bila jača od MOL-a i privatizacija uopće nije bila potrebna.”

Naglašava da je potrebno vratiti upravljačka prava jer su naši sudovi presudili da je riječ o korupciji. “Naš premijer sjedi u zatvoru, a Hernadi još uvijek vodi MOL.”

“RF je anti-NATO stranka”

Ponovno se osvrnula na okršaj u Saboru i izjavu Branka Bačića da je RF kvislinška te da su podržali rusku agresiju na Ukrajinu.

VEZANE VIJESTI

“RF je odmah osudila invaziju na Ukrajinu. RF je anti-NATO stranka koja smatra da je uloga NATO-a problematična i zato smo bili suzdržani”, kazala je Peović.

Kaže da je prekršen Poslovnik kad je izbačena na dva dana jer se na dva izbacuje zastupnika koji ne želi izaći iz sabornice, što nije bilo u njenom slučaju.

Osvrnula se i na izjavu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića koji je kazao da u Hrvatskoj “postoje organizirani ljudi, naoružavaju se i nastoje na silu promijeniti vlast”.

“Moramo se držati izvješća SOA-e i imati neke procjene. Dosadašnje procjene pokazuju da nema neke ozbiljne opasnosti od terorizma. Interpretacija Andreja Plenkovića je radikalna i spektakularna i to da bi se odvratila pažnja od onog što dolazi – glad, siromaštvo, energetska kriza. Mudro rade statističku manipulaciju. Plenković govori o rastu plaća, a imali smo najslabiji rast plaća zadnjih 10-ak godina u odnosu na druge zemlje”, kazala je Peović pa dodala:

“Kad kaže da je u njegovom mandatu narasla nekoliko puta više nego u svim drugim mandatima, a zaboravlja da je bila konjuktura na početku vlade i da bi plaće rasle i da je bila umjetna inteligencija na mjestu premijera. Kad kaže da je porast izvoza na djelu, zaboravlja reći koji je udio turizma. Riječ je o nizu statističkih manipulacija kojima nas uvjeravaju da trebamo vjerovati njima, a ne svojim očima.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare