KBC Sestre milosrdnice: Žena s rakom dojke sama se javila nakon šest mjeseci

Index.hr

Iz KBC-a Sestre milosrdnice oglasili su se o slučaju pacijentice, odvjetnice Line Budak, kojoj čak sedam mjeseci nije rečeno da ima rak.

Priopćenje Vinogradske prenosimo u cijelosti.

“Pacijentica Lina Budak upućena je po obavljenim pregledima u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na javljanje liječniku specijalistu radi utvrđivanja dijagnoze i daljnjeg tijeka liječenja, što je ona učinila tek za šest mjeseci. O njenim pritužbama koje je iznijela u razgovoru za jedan portal sve činjenice utvrđuje inspekcija ministarstva zdravstva i Povjerenstvo za unutarnji nadzor KBC Sestre milosrdnice.

“Pacijentica Lina Budak obratila se krajem studenog prošle godine ravnateljstvu KBC-u Sestre milosrdnice s pritužbom vezno uz preglede u Klinici za tumore. U mojem pisanom odgovoru od 12. prosinca 2022. obavijestili smo je do te, ukoliko odluči nastaviti liječenje u našoj klinici, biti poduzeto sve kako bi liječenje bilo što učinkovitije” , kaže ravnatelj KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Davor Vagić i dodaje da je pacijentica po završetku svih pregleda upućena, bez posebnih uputnica i listi čekanja, na pregled liječniku specijalistu za utvrđivanje i priopćavanje dijagnoze, te određivanje daljnjeg tijeka liječenja i medicinskih postupaka. Pacijentica Lina Budak na pregled se javila liječniku specijalistu nakon šest mjeseci.

Pacijentica se odlučila za nastavak liječenja u drugim zdravstvenim ustanovama, a vezano za sva događanja u Klinici za tumore KBC Sestre milosrdnice na koja ukazuje u svojim pritužbama, utvrdit će činjenice i dati pravorijek inspekcija Ministarstva zdravstva u čijoj je nadležnosti cijeli predmet, kao i Povjerenstvo za unutarnji nadzor same bolnice”, stoji u priopćenju KBC-a.

Podsjetimo, Lini Budak, zagrebačkoj odvjetnici, zbog propusta u liječenju ozbiljno je narušeno zdravlje i ugrožen život. Budak boluje od karcinoma dojke, a ključan nalaz koji ukazuje na tešku malignu bolest bio joj je uskraćen punih sedam mjeseci. Najmanje toliko kasnilo je liječenje ove bolesti za koju je ključno vrijeme reakcije, odnosno što raniji početak liječenja.

Odvjetnica Lina Budak o svom je slučaju progovorila za Index.

Ključni nalaz nije dostavljen ni njoj ni njenom obiteljskom liječniku, nije bio ni u sustavu e-Građani, niti je itko od liječnika u zagrebačkoj Klinici za tumore, koji su to morali napraviti, pogledao taj nalaz.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.