Kekin o premijerovim napadima: Svatko ima pravo na loš dan

Vijesti 17. lip 202116:43 > 19:09 0 komentara
Ivana Kekin
N1

Predsjednica Nove ljevice Ivana Kekin gostovala je u Newsroomu gdje je komentirala današnja uhićenja četiri osobe koje su osumnjičene za gospodarski kriminal, među kojima je i jedna iz Gradsko stambeno-komunalnog gospodarstva (GSKG).

“Ovo je jedna situacija iz koje možemo vidjeti kako se do sada radilo u gradu, odnosno, pitanje je bi li se ova akcija odigrala da je ostala ista vlast, odnosno bivši gradonačelnik i je li on bio opstruirajući faktor za ovakve istrage”, kazala je Kekin.

Dodala je da treba istražiti kakva je odgovornost od najviših razina pa prema nižim. Osvrnula se i na izjavu Jelene Pavičić Vukičević koja je kazala da ne zna “niti ime i prezime osobe o kojoj se radi”.

VEZANE VIJESTI

“Impresivna je ta naivnost koju nam je danas prezentirala Jelena Pavičić Vukičević.”

Osvrnula se i na suradnju s oporbom.

“Nadam se da su se pomirili s gubitkom i da će sada moći konstruktivnije sudjelovati te da će naša suradnja biti plodonosnija”, rekla je.

Kekin je navela i što su prioriteti u ovom mandatu.

“Nulta točka je promjena modela upravljanja, s tim će se ići relativno brzo. Ići će se u restrukturiranje gradske uprave, sa smanjivanjem ureda, to će biti među prvim koracima. Treba vidjeti gdje su moguće uštede i kolike su uštede moguće da bi se pripremao rebalans. Što se tiče konkretnih projekata, među prvima su obnova, drugačije gospodarenje otpadom i da se krene u sanaciju vodoopskrbe i odvodnje”, navela je.

Kekin se osvrnula i na suradnju s SDP-om.

“Pregovori nisu bili osobito iscrpljujući, prije svega jer su naši programi realtivno kompatibilni pa smo se uspijevali relativno lako dogovoriti oko prioriteta”, rekla je, dodajući da joj se čini da će dobro surađivati.

“Nismo u sukobu interesa”

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa otvorilo je postupak protiv novog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog imenovanja u Upravi Holdinga.

“Vodili smo se zakonom o lokalnoj samoupravi koji je u direktnoj koliziji s tim člankom 15., o čemu je govorilo samo Povjerenstvo i koje je tražilo da se taj članak 15. makne. Dakle, riječ je o tome da imamo dva zakona koji su u koliziji. Ovaj zakon o lokalnoj samoupravi je noviji, njime smo se vodili”, istaknula je Kekin.

“Mislim da nismo prekršili zakon, odnosno da nismo u sukobu interesa”, dodala je.

Kekin se osvrnula i na napade predsjednika Vlade Andreja Plenkovića upućene platformi Možemo!, ističući da se nada kvalitetnoj suradnji.

“Očekujem kvalitetnu suradnju, prvi koraci su pokazali da je on otvoren za to. Svatko ima pravo na loš dan”, poručila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!