Kiša i snijeg već večeras, sutra jače pogoršanje

Vijesti 28. sij 202109:23 > 09:40 0 komentara
N1

Donosimo vremensku prognozu za danas i sutra naše meteorologinje Tee Blažević.

Umjereno do pretežno oblačno je u većem dijelu zemlje, stabilne su prilike zahvaljujući anticiklonalnom grebenu koji se proteže sa zapada Europe. U takvim okolnostima pretežno je vedro na dijelovima obale Jadrana, u središnjoj unutrašnjosti.

U nastavku dana treba računati na jačanje vjetra južnog smjera, jugozapadnjaka u unutrašnjosti, jugozapadnjaka i juga na moru. U južnoj struji stizat će topliji i vlažniji zrak tako da krajem dana treba računati na kišu duž obale, ali i u dijelovima unutrašnjosti, pri čemu može pasti i malo snijega, najizglednije u gorju, i unutrašnjosti Dalmacije.

Sutra će se oborina intenzivirati, utjecajem sredozemne ciklone, pa od sredine dana treba računati na vrlo kišovite prilike, osobito duž Jadrana, jer će se ciklona premještati preko Jadrana. Na moru će sutra puhati jako i vrlo jako jugo, jugozapadnjak na kontinentu.

Kako će južnom strujom do nas stizati topao zrak, temperature će značajno porasti, i do 13, 14°C u subotu, i na kopnu, i na moru. U subotu će još tijekom jutra biti oborine većinom na krajnjem istoku i jugu, nakon čega slijedi smirivanje. No, već u subotu navečer stiže novi val kiše sa zapada, utjecajem nove ciklone, što bi u nedjelju moglo rezultirati snijegom u većini predjela unutrašnjosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!