Klancir o slučaju Agrokor: “Hrvoj Šipek se danas na Odboru odlučila za jedan neobičan potez…”

Ekonomija 22. stu 202311:47 0 komentara

Urednica Forbesa Hrvatska Đurđica Klancir u N1 Studiju uživo s našom Ninom Kljenak analizirala je slučaj Agrokor koji je bio tema današnjeg Odbora za pravosuđa.

“Očekivala sam da će Zlata Hrvoj Šipek donijeti rezultate analize, to se očekivalo nakon što je pala optužnica zbog vještačenja, najavila je analizu, odnosno da će sve osobe koje su unutar sustava bile uključene u izbor vještaka koji je bio neprimjeren da će se očitovati. Ona danas tvrdi da analiza još traje, a istovremeno se odlučila za jedan neobičan potez – dok traje analiza ona je pročitala iskaz, cijeli ili djelomični, Sani Ljubičić koja je potpisala kao šefica županijskog odvjetništva dogovor za vještačenje i izbor vještaka, KPMG, odnosno taj sporni ugovor”, navela je Klancir.

Dodaje da je time što je Hrvoj Šipek naglašavala da je u tom trenutku bilo teško naći vještake koji nisu radili ili surađivali s Agrokorom “dala naslutiti da se sprema opravdanje tog poteza”.

Klancir podsjeća da je i sam Ivica Todorić u trenutku kada je izgubio Agrokor nagovještavao da KPMG ne može biti vještak, a kasnije se “došlo do konkretnijih naznaka da tu nešto nije u redu”, o čemu su pisali mediji na temelju ozbiljnih podataka, pa i ona sama u tekstu za Net.hr

Klancir se osvrnula i na lex Agrokor. “Lex Agrokor je bio prekretnica za kompaniju i do danas ostaje propitivanje je li se nesumnjiva kriza u kompaniji Agrokor mogla riješiti uz izmjene stečajnog zakona, je li moglo biti drugačije, rekla bih transparentnije, ili ovako da u potpunoj tajnosti, u Banskim dvorima okupljna neformalna sklupina koja je kreirala zakon. Ne samo to, pred Saborom su visokorangirani dužnosnici obmanjivali javnost kako je nastajao lex Agrokor.”

“Jako puno novaca građana Republike Hrvatske je potrošeno za vještačenje koje je propalo, to vještačenje je netko dogovorio. Sve skupa se prevara u vrlo zabrinjavajuću pravosudnu situaciju iz koje se DORH pokušava izvući”, kazala je Klancir, urednica Forbesa.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!