Klisović: Godine neodržavanja infrastrukture sada dolazi na naplatu

Vijesti 29. ruj 202116:37 > 19:50
Joško Klisović
Izvor: N1

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisković gostvao je u Newsroomu gdje je komentirao probleme koji se posljednjih dana javljaju u Zagrebu, a koji su vezani uz infrastrukturu.

“Infrastruktura koju koriste Zagrepčani stvarno je neodržavana i kao takva sada pokazuje svoje pravo lice. Godine i godine, da ne kažem desetljeća neodržavanja prometne infrastrukture i sve druge sada dolazi na naplatu”, kazao je Klisović.

Komentirao je i današnji problem pri čemu je dio autoceste zatvoren zbog konstrukcijskih problema na mostu Sava.

VEZANA VIJEST

“Ovaj most mislim da nije u ingerenciji Grada nego Hrvatskih autocesta, ali ga Zagrepčani koriste i od interesa je za Zagreb. Jako nam je stalo da mostovi budu sigurni”, rekao je Klisović i dodao:

“Ova današnja situacija da se slučajno otkrije nedostatak na mostu koji je mogao biti fatalan sutra ili prekosutra – to je nedopustivo.”

“Inzistirat ćemo da se napravi procjena infrastrukture koja utječe na sigurnost građana kako bi bili sigurni da mogu koristiti infrastrukturu”, najavio je.

“Struka će napraviti plan obnove infrastrukture”

Istaknuo je da se ne smije dogoditi da se godinama ne održava infrastruktura u Zagrebu te da je zbog toga i došlo do puknuća cijevi u Selskoj ulici.

“Ne mogu sada političari reći što i kako ćemo popraviti, u kojim rokovima i koliko će to koštati. Tu će se uključiti struka, napravit će plan obnove infrastrukture, a onda ćemo iznaći sredstva za taj veliki strateški posao”, naveo je Klisović.

VEZANA VIJEST

Dodao je da je Zagrebu potrebna velika rekonstrukcija za koju će morati tražiti i druge izvore financiranja, poput Europskih fondova.

“Vidjet ćemo kako dražava može pomoći Zagrebu. Zagreb se može zadužiti do jedne razine, nakon toga ministarstvo financija mora vidjeti može li se odobriti više od toga. Odnos između Grada i države će postojatai i bit će izuzetno važan”, poručio je Klisović.

“Koliko će trajati rekonstrukcijska obnova cijele vodovodne mreže u Zagrebu, to mi je teško reći, to će se raditi u etapama i dugo će trajati. Tome će se pristupiti vrlo ozbiljno, uvažavajući struku. Idemo iskoristiti priliku da moderniziramo vodoopskrbu”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar