“Klisović je bolji od Tomaševića jer je iskusniji, a od Bandića jer je pošten”

Vijesti 08. velj 202111:11 > 13:11
Izvor: N1

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin za N1 je komentirao u prvom redu to što je Glavni odbor SDP-a u subotu izbacio Željka Sabu iz stranke i što je raspustio zagrebačku organizaciju.

Voditelj je primijetio da takve poteze podržavaju i Grbinovi kritičari, ali i to da neki od njih kažu da “može pakirati kofere” ako SDP je uspije na lokalnim izborima.

“Time se ne zamaram. Zamaram se time da SDP postane bolja i jača stranka, da čista obraza i srca može izaći na lokalnim, pa parlamentarnim i europarlamentarnim izborima”, odgovorio je:

“U Zadru su se neki kriminalci htjeli uvući u SDP”

“Spremni smo na radikalne, teške i nekad neugodne poteze da bismo to postigli.”

“Ako nismo spremni pomesti pred svojim pragom, kako možemo izaći pred građane i reći kad budemo izlazili na izbore u, recimo, Puli ili bilo kojem gradu, da ćemo pomesti korupciju?”, kazao je.

VEZANE VIJESTI

Za Sabu je istaknuo da je pravomoćno osuđen zbog političke korupcije i mita, te da, unatoč tome što je kaznu odslužio, priča staje na tome:

“Za njega naprosto ne može biti mjesta kao kandidata za gradonačelnika. To jednostavno nije spojivo.”

“U Zadarskoj županiji smo također imali problema s nekim kriminalcima koji su se pokušali infiltrirati u SDP, ali i to rješavamo. Rješavamo probleme koje imamo u Zagrebu, Vukovaru itd.”, rekao je.

Je li Grbin spreman otići ne osvoji li Zagreb, zanimalo je voditelja.

“Nije tu samo Zagreb, imamo mnoge sredine na kojima će SDP polučiti odlične rezultate”, odgovorio je Grbin.

Baš zbog značaja Zagreba, rekao je, u tom gradu grade “novi, jači SDP”:

“Naš cilj u Zagrebu je dobar rezultat, u ovom slučaju to je osvajanje velikog broja mjesta u Skupštini Grada Zagreba, ozbiljno sudjelovanje u upravljanju gradom.”

“Što se tiče gradonačelnika, mi koplje u trnje ne bacamo. Ako predlažemo osobu za koju vjerujemo da moće obnavljati gradonačelnika”, kazao je i potom opisao Joška Klisovića kao mogućeg kandidata SDP-a za gradonačelnika:

SDP prvi, Možemo! drugi, ako baš mora – može i obratno

“Klisović ima ozbiljno upravljačko iskustvo. Svi koji su s njim radili znaju da je ozbiljan i profesionalan. On je ozbiljan kandidat i u najužem izboru je.”

Konačnu odluku SDP o tome još nije donio, kazao je dalje:

“Predložit ćemo kandidata kojeg se nećemo morati stidjeti niti mi niti građani. To će se dogoditi uskoro. Kad se dogodi, nećete morati pitati jesmo li tu osobu predstavili.”

VEZANE VIJESTI

Grbin je potom govorio o Klisoviću u odnosu na Milana Bandića i Tomislava Tomaševića:

“U odnosu na Bandića njegova (Klisovićeva) prednost je prvenstveno poštenje. To je prvo, najvažnije što građanima treba, da na čelo Zagreba dođe osoba koja je poštena.”

“U usporebi s Tomaševićem jasno je da Klisović ima daleko veće iskustvo u obnašanju raznih dužnosti i u javnom i u privatnom sektoru”, dodao je, zatim naveo angažmane Klisovića u Ministarstvu vanjskih poslova, kao predstojnik Ureda Predsjednika Republike, u privatnim tvrtkama…

“Imamo osobe koje imaju više iskustva, koje su radile određene osobe, koje su se na tim poslovima i dokazale”, ustvrdio je Grbin, “… nisam siguran da to iskustvo ima Tomašević.”

Grbin je u nastavku pojasnio jednu nedavnu izjavu:

“Rekao sam da mi ne bi smetalo da SDP i Možemo! budu prva i druga stranka.”

Rekao je da “bavljenje politikom nije samo gledanje svog interes”, nego u konkretnom slučaju “boljih uvjeta za građane i građanke grada Zagreba”:

“Ako bi uvjet za to bio da Možemo! pude prvi, a SDP drugi, ja s tim nemam problem.”

Naveo je “milijarde kuna u Zagrebu”, “žičaru umjesto nasušno potrebnog mosta”…:

“Ne može, ne smije biti prioritet bavljenja politikom da uguraš svoje ljude… Moramo gledati širu sliku.”

Pri kraju je komentirao najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića na temu zlostavljanja žena:

“Izjave predsjednika Republike sigurno neće pomoći u suočavanju hrvatskog društva sa zlostavljanjem. Svaka žrtva je žrtva, bila ona glumica, radnica, bilo što, mora biti zaštićena.”

Grbin je rekao da počinitelji moraju biti sankcionirani, da se SDP bori za to da se seksualno uznemiravanje kazneno goni po službenoj dužnosti, da se ukine prekratki rok za prijavu, da bi na kraju istaknuo da je Vlada na SDP-ov prijedlog takvog zakona dala negativno mišljenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar