Klisović o cijeni plina: Nema razloga da država očekuje da Grad sam to riješi

Vijesti 28. sij 202213:17 > 13:44 0 komentara
Patrik Macek/PIXSELL, Ilustracija

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Joško Klisović komentirao je u N1 Studiju uživo situaciju koja je nastala u glavnom gradu kada su mnogim korisnicima stigli i po nekoliko puta veći računi za plin nego što su to bili do sada.

“Nažalost, rasprava se jučer pretvorila na to čija je odgovornost za ovo stanje. Mislim, jasno je da je odgovornost na onome tko je krivo procijenio, kriva je bivša uprava koju je postavila koalicija Bandić 365 – HDZ, to je bila osoba bliska HDZ-u koja je krivo procijenila, nije kupila plin i dogodilo se ovo što se dogodilo”, kaže Klisović.

“Problem je tu, mora se riješiti. Vidjeli ste da je gradonačelnik uskočio što se tiče socijalnih korisnika, pučka kuhinje. Cijena plina raste u cijeloj Europi”, govori.

Klisović je komentirao i izjavu ministra Tomislava Ćorića koji je jučer poručio da je vrijeme da gradonačelnik i njegov tim počnu raditi i počnu voditi grad.

“Prebacivati odgovornost na gradonačelnika i novu vlast je stvrano deplasirano. Nije više vrijeme za utvrđivanje odgovornosti, jasno je gdje ona leži. Grad Zagreb mora imati partnera u Vladi. Građani Zagreva su državljani Hrvatske i Vlada je i njihova Vlada. … Ne vidim razloga da hrvatska država očekuje samo od Grada Zagreba da riješi ovaj problem”, kaže.

“Grad treba surađivati s Vladom, Vlada treba surađivati s gradom. Ovo je problem koji nadilazi samo jednog od aktera”, zaključuje Klisović.

Obnova Zagreba

Govoreći o obnovi grada nakon potresa koji se dogodio prije gotovo dvije godine, šef Gradske skupštine kaže da je zakonski okvir takav da ovlasti za utvrđivanje dinamike obnove daje – ministru graditeljstva Darku Horvatu.

“Grad je napravio sve što je mogao. Dao je ljude, napravljeni su mobilni timovi…” Podsjetio je da je zbog neslaganja s ministrom graditeljstva otišao i šef Fonda za obnovu Damir Vanđelić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!