Klisović o imenovanjima u Holdingu: Tomašević je žrtva neusklađenosti zakona

Vijesti 18. lip 202116:52 > 18:09 0 komentara
Joško Klisović
N1

Novoizabrani predsjednik Gradske skupštine u Zagrebu Joško Klisović (SDP) gostovao je u Newsroomu gdje je govorio o uhićenjima u GSKG-u.

“Ne bih spekulirao oko tajminga. Drago mi je ako postoje dokazi da se, radi krimnalne radnje u zagrbačkim poduzećima odlučno i brzo poduzmu mjere kako bi se to suzbilo. Ono što je jako važno da nova gradska vlast na čelu s Tomislavom Tomaševićem je iskazala da gradom upravlja upravo na suprotan načun, na zakonit način i to je ono što ja očekujem”, rekao je Klisović.

Osvrnuo se i na izjavu Jelene Pavičić Vukićević koja je jučer kazala da ne zna ništa o uhićenima te da ne zna “niti ime i prezime osobe o kojoj se radi”.

VEZANE VIJESTI

“Možda netko nije znao jer organizirani kriminal i je organiziran da prikriva svoje tragove. No, netko je ipak odgovoran za takvo stanje stvari. Kad imate hijerarhiju vlasti u državi, a grad je lokalna država, onda netko mora odgovarati za takvu nešto. Ne mogu se svi samo tako izmaknuti. Kazneno su odgovorni sigurno ljudi koji su uhićeni jučer, ako im se u sudskom postupku dokaže takva krivnja. Politički odgovorni su ustvari njihovi šefovi koji su morali naslutiti da se radi na kriminalan način i poduzeti određene mjere”, istaknuo je Klisović.

“Mnogi su se na gradske jasle naslonili i to na kriminalan način. Mi moramo sve to skupa i dokazati. No, to je ono zašto su građani glasali na ovim izborima kad su glasali za stranke promjene. To je i SDP i platforma Možemo!, koji smo se zalagali za jedan novi način upravljanja i to ćemo sada u praksi i pokazati. Posebice se to tiče gradonačelnika i platforme Možemo! koji vode izvršnu vlast u Zagrebu”, dodao je.

Dodao je da će on kao novi predsjednik Gradske skupštine dati punu podršku takvom novom načinu funkcioniranju.

“Gradonačelnik može očekivati punu podršku od SDP-a”

Govoreći o suradnji s platformom Možemo!, Klisović je istaknuo da očekuje konstruktivnu suradnju jer su im “politčki ciljevi i izborni programi vrlo kompatibilni”.

“U tom kontekstu dok idemo tim putem, gradonačelnik može očekivati punu podršku od SDP-a u Gradskoj skupštini”, poručio je.

Klisović je komentirao i imenovanja u Upravi Holdinga. Podsjetimo, Tomašević je u ponedjeljak postavio novu Upravu Holdinga, no nikakvog natječaja nije bilo, već ih je imenovala Skupština Holdinga koju sada čine Tomašević i njegovi zamjenici, Danijela Dolenec i Luka Korlaet. Zbog ovog poteza Tomaševića su kritizirali protukandidati na lokalnim izborima, ističući da je novi gradonačelnik prekršio svoja obećanja.

VEZANE VIJESTI

“Tomašević je u ovom slučaju žrtva neusklađenosti zakona hrvatske države. Ako imate dva zakona koja isto pitanje reguliraju na različit način, onda će vam već i studenti prve godine pravnog fakulteta reći da vrijedi onaj kasniji zakon jer je to jednostavno načelo prava kako se tumači pravni propisi. Tomašević je nastupio zakonito, kako treba, u skladu sa svojim ovlastima”, kazao je Klisović.

Što se tiče stanja u SDP-u, Klisović je kazao da će napraviti sve da bi doprinio oporavku stranke. Osvrnuo se i na navode da bi mogao preuzeti gradski SDP.

“To su insinuacije, kao što su bile i da ću otići odmah nakon izbora pa vidite da sam još uvijek u Zagrebu. Sa mnom nitko nije razgovarao u SDP-u da bih ja preuzeo takvu dužnost niti sam sam o tome odlučio. O tome ću početi razmišljati kad ovaj proces završi i kada se objave izbori za dužnosti u gradskom SDP-u. Hoću li se kandidrati, to vam u ovom trenutku ne mogu reći. O tome ću početi razmišljati kad se objavi izbori”, istaknuo je Klisović.

Osvrnuo se i na današnje glasovanje o rebalansu proračuna, pri čemu se Silvano Hrelja (HSU) priklonio vladajućoj većini.

“Sjećamo se dobro što se dogodilo HNS-u kad je napravio isti potez. Ta se stranka jednostavno raspala, a sada polako klizi u potpunu nerelevantnost”, kazao je Klisović, dodajući da HSU, prema njegovoj procjeni, ne bi ni ušao u Sabor bez SDP-a.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!