Klisović: Plenković je odigrao lukavo i manipulativno

Vijesti 09. lis 202321:03 0 komentara

Naš Domagoj Novokmet razgovarao je s Joško Klisovićem, predsjednikom Gradske skupštine grada Zagreba.

“Europska Unija je napravila veliki iskorak prema Ukrajini time što joj je dala kandidacijski status. Naravno da je to imalo reperkusije na Zapadni Balkan. Nikom se tu neće previše progledavati kroz prste, reformski put je najbrži put ulaska u EU. Zalažem se za što brži ulazak naših susjeda u EU, ali mislim da zemlje na Zapadnom Balkanu neće još neko vrijeme ući u uniju”, rekao je Joško Klisović.

Također, on navodi da je interakcija Zagreba i EU-a vrlo intenzivna.

“Bilo bi dobro kad bi svi gradovi to imali. Zagreb danas i Zagreb prije dvije godine nije isti u EU-u. On prije dvije godine nije bio vidljiv, sad svi u EU-u znaju za njega”, kazao je pa se dodatknuo i ukidanja prireza.

“Premijer je odigrao lukavo i manipulativno, ukinuo je prirez i dao nam mogućnost da uvedemo porez. Ja vam ukidam porezne namete, a lokalni čelnici će vam ga nametnuti. Jedan fenomenalan manipulativni predizborni štos što mislim da su ljudi prozreli. Tomislav Tomašević mora zakrpati ogromnu proračunsku rupu koja je nastala jer je premijer ukinuo prirez. Moramo nadoknaditi taj veliki gubitak. Sam je rekao da to možemo postićiu dizanjem poreza na dohodak. A i tad će ostati 70 milijuna eura minusa od ukinutog prireza”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

PROČITAJTE JOŠ

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!