Klub Fokusa i Reformista poziva Vladu da odustane od povećanja trošarina

Vijesti 23. svi 202311:16 0 komentara
PIxabay / Ilustracija

Saborski zastupnici Kluba zastupnika Fokusa i Reformista pozvali su u utorak Vladu da odustane od najavljenog povećanja trošarina, te dodatno porezno rastereti poduzetnike.

Rebalans državnog proračuna pokazuje da se i dalje predviđa snažan rast prihoda i zbog toga pozivamo Vladu da odustane od ranije najavljenog povećanja trošarina, kazao je na konferenciji za novinare u Saboru predsjednik stranke Fokus Davor Nađi.

“Čemu ta potreba za dizanjem trošarina ako se proračun puni toliko dobro”, upitao je Nađi.

Upozorava da je rast trošarina na gorivo u suprotnosti s najavama o poreznom rasterećenju, te pogađa sektor transporta čije se cijene ugrađuju u cijene svih dobara i prijevoz putnika.

Nađi je također pozvao da se dodatno rastereti poduzetnike koji pune proračun i generiraju radna mjesta kako bi u budućnosti kada dođu loša gospodarska vremena mogli iznijeti krizu.

Ukidanje prireza je pozdravio ali ne, kako je kazao, dodatno centraliziranje prihoda prema državnom proračunu kroz spomenute trošarine.

Damir Bajs (Fokus) govoreći o najavljenoj poreznoj reformi rekao je da je riječ o “jednoj zavjesi” kojom Vlada neće riješiti bitne probleme, visoku inflaciju i sniženje životnog standarda.

“Ova porezna reforma to sigurno neće riješiti, porezna reforma treba obuhvatiti poduzetnike smanjivanjem njihovih poreza u trenutku velikog suficita države”, poručio je Bajs.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!