Klub Mosta pokreće raspuštanje Sabora i opoziv troje članova Vlade

Vijesti 22. velj 202212:04 > 12:04 2 komentara
Patrik Macek / pIXSELL

Klub zastupnika Mosta u utorak je predao u saborsku proceduru zahtjev za raspuštanje Hrvatskog sabora i prijevremene izbore, te najavio pokretanje opoziva tri člana Vlade: osim ranije najavljenog Tomislava Ćorića, sada traži i opoziv Borisa Miloševića i Josipa Aladrovića.

„Ova Vlada je kompromitirana, u afere je upleteno više vladinih dužnosnika i saborskih zastupnika i takva vlada s takvim teretom i inkriminiranim ljudima ne može rješavati probleme građama”, kazao je predsjednik Mosta Božo Petrov.

Idemo u opoziv tri vladina dužnosnika: potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića zbog optužbi da je namještao potpore, ministra gospodarstva Ćorića zbog upletenost u aferu vjetroelektrane i ministra rada Aladrovića zbog namještanja poslova, dodao je Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u Saboru.

VEZANE VIJESTI

Marija Selak Raspudić ustvrdila je da se trenutno odvijaju dvije najveće pljačke u hrvatskoj povijesti, ona vezana uz nabavu opreme protiv covida koja se provodi mimo javne nabave i ona koja se odnosi na obnovu. „Jedino pitanje koje stoji pred nama je hoćemo li spriječiti ove dvije pljačke stoljeća na vrijeme i sačuvati novac hrvatskih građana”, kazala je.

Vlada je korumpirana, HDZ nema bolje kadrove i vrijeme je za prijevremene izbore, ustvrdila je Selak Raspudić.

Nino Raspudić kazao je da vladajući sada spinovima skreću fokus s uhićenog i smijenjenog ministra Darka Horvata na curenje informacija, te na to da pravosuđe nije pod utjecajem HDZ-a. „Riječ je o tome da je njihova koruptivna hobotnica toliko istrulila da pušta na sve strane i da njihove kontrolirano pravosuđe to više ne može začepiti”, ocijenio je Raspudić.

Smatra da su institucije toliko devastirane i korumpirane da je potreban temeljiti „reset, drugo poluvrijeme, druga republika”. „Temeljna brana na tom putu je smrdljiva, korumpirana, polucrknuta HDZ-ova hobotnica kojoj konačno treba odsjeći krakove i maknuti s političke scene”, dodao je Raspudić.

Mostovci su pozvali sve saborske klubove da podrže njihove inicijative.

Na novinarski upit zašto oporba nije nastupila ujedinjeno kod inicijative za raspuštanje Sabora odgovaraju da svaki saborski klub ili zastupnik to može zatražiti. „Drago nam je da smo potaknuli Klub SDP-a na tu inicijativu, mi smo to zatražili odmah čim je ministar završio u pritvoru i to se zove politički refleks”, kazao je Petrov.

Istaknuo je kako bi bilo dobro da i vladajući shvate da je vrijeme da se raspuste.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare