Troskot: Ne želim svojim biračima davati inpute za koga da glasaju

Vijesti 19. svi 202109:55 > 12:25 0 komentara
Robert Anic/PIXSELL

Iako nije uspio ući u drugi krug, Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Zvonimir Troskot u Novom danu je rekao kako nije razočaran.

“Most je imao nekoliko ciljeva koje smo uspjeli ispuniti. Imamo rast od 300 posto u odnosu na 2017. kad nismo imali predstavnika u Skupštini, sada imamo tri. Slična je situacija i u gradskim četvrtima. Jako smo zadovoljni, postali smo važan faktor u zagrebačkoj politici”, rekao je Troskot te najavio da će Most biti glasna zagrebačka oporba.

PROČITAJTE JOŠ

“Bit ćemo jako glasni, snažni i govorljivi u Skupštini. Zagovarat ćemo tržišnu ekonomiju, mislim da ćemo biti jedini tržišno orijentirani u Skupštini. Smatramo da su poduzetnici ključ rasta gospodarstva i u nama će imati partnere. Bili smo pošteni, pravedni, nismo koristili ‘mamce’ na listi, isprofilirali smo nove, mlade stručnjake”, rekao je.

Miroslav Škoro u “lovu” je na glasove desnih birača, no izravnu potporu zasad nije dobio od nijednog desnog kandidata na izborima. Troskot kaže da će njegovi birači sami znati odlučiti za koga glasati u drugom krugu.

“Karakteristično za glasače Mosta je da nisu ovce, to su ljudi koji razmišljaju svojom glavom i nisu uvjetovani ničime. Najbolji pokazatelj je da su išli suprotno toku samih anketa po kojoj mi nismo trebali ući u Skupštinu, prepoznali su našu vrijednost. Reći ću im da glasaju po svojoj savjesti. Da razmisle koji je kandidat koji će ih najbolje zastupati. Što se tiče samih stvari, mi smo jasno rekli da se ne slažemo s određenim politikama Možemo!, socijalističkim politikama gospodina Matule i gospođe Borić. Ne govorim da favoriziram bilo koga, nego šaljem poruku biračima da sve ono što smo zagovarali, ćemo nastaviti i u Skupštini”, rekao je Troskot. Kazao je da on zna za koga će glasati, ali ne želi biračima davati inpute. Građanima su, kaže, važne gradske teme i gledat će što kandidati nude po tom pitanju.

Razlika između Tomaševića i Škore u prvu krugu bila je veća od 30 posto, no Troskot ističe da je drugi krug nova utakmica.

“Ja to gledam iz sportske perspektive. Bio sam deset godina u Dinamu, igrao sam puno finala, ne bih eliminirao nekog kandidata. Finalima se ne pristupa s visoka, to je nova utakmica, novi su ulozi, nove stvari se unose u političku utakmicu. Možda je tu neka prednost, ali nova je utakmica i ne bih samo tako uzeo priliku Škori da uzme titulu”, zaključio je Troskot.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!