Posljedice nevremena u Zagorju: Poljoprivredni nasadi stradali 100 posto

Vijesti 03. lip 202210:20 > 10:27 0 komentara
N1

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt obratili su se javnosti nakon obilaska područja koje je jučer pogođeno teškim nevremenom.

“Negdje oko 19:30 sati počelo je strašno olujno nevrijeme praćeno tučom, jakim vjetrom i jakom kišom koja je kasnije izazvala bujice i klizišta. Šteta na poljoprivrednim nasadima je stopostona”, kazao je župan Kolar.

Podsjetio je da je u Humu na Sutli preko 400 automobila stradalo i prošli tjedan.

VEZANA VIJEST

“Ovdje će nam trebati dani dok se uspostavi normalno stanje. Najviše je zabrinjavajuće što su štete takve da će se jedan dio nasada morati baciti van, a od onoga što će ostati neće biti punog uroda iduće dvije, tri godine”, pojasnio je Kolar.

Načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt naglasio je da trebaju pomoć i Vlade i svih drugih aktera.

“Pogodila nas je katastrofalna elementarna nepogoda – tuča koja je padala više od pola sata i koja je prouzročila ogromne štete. Trebamo svu pomoć kako bismo sanirali tu početnu štetu. Poljoprivredni nasadi su stradali sto posto. Teško je predvidjeti štetu koja će se pokazati nakon godinu dana, ali jako su velike štete ne samo na poljoprivrednim nasadima, nego i na stambenim objektima ovdje u Kumrovcu. Kuće su nam oštećene ne samo od poplave nego i od tuče”, rekao je načelnik Šplajt dodajući da se pamti malo slučajeva u kojima su se morale angažirati ralice u 6. mjesecu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!