Kolinda Grabar-Kitarović: Putin je bio krivo informiran, ali nije bio bijesan!

Vijesti 14. lip 202318:13 0 komentara
N1

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, nakon što je ugledni Financial Times objavio priču o Fortenovi u kojoj između ostalog spominje razgovore nje i ruskog predsjednika Vladimira Putina o mogućoj propasti Agrokora, pojasnila je kako je doista tema razgovora nje i Putina u Sočiju bio Agrokor te da je ruskom kolegi objašnjavala da Hrvatska ne želi nacionalizirati kompaniju.

Bilo je to u listopadu 2017. kada se Grabar- Kitarović službeno sastala s Putinom u crnomorskom ljetovalištu Sočiju.

Putin je tada na zajedničkoj press konferenciji spomenuo “Agrokor”, kazavši “da na hrvatskom tržištu uspješno djeluju ruske banke” te da “Sberbank zajedno s VTB sudjeluje u programu financijskog ozdravljenja Agrokora”, piše Jutarnji list.

“Ne, Putin na sastanku nije bio bijesan. Ponašao se odmjereno. Agrokor je bio glavna tema naših razgovora, a Gref, izvršni direktor Sberbanka je došao s njim u Soči i detaljno ga brifirao informacijama koje su očito bile netočne. Putinu sam objasnila da Hrvatska nije i ne želi nacionalizirati Agrokor te detaljno objasnila stanje. Po povratku u Hrvatsku, zajedno sa savjetnikom za gospodarstvo napravili smo detaljnu promemoriju i poslali je ruskoj strani kako ne bi bilo nedoumica”, tvrdi bivša predsjednica.

“Kada smo došli u Soči i krenuli razgovarati o Agrokoru, shvatili smo da je Putin dobio informaciju da je Agrokor nacionaliziran. Prijetila je mogućnost tužbe i dugog spora, kojim bi se izgubilo dragocjeno vrijeme za restrukturiranje kompanije. Zato je bilo bitno da mu pojasnimo stvarno stanje”, rekla je za Jutarnji list Kolinda Grabar Kitarović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!