Komadina: Situacija je jako ozbiljna, morat će se ići u veće zatvaranje

Vijesti 31. ožu 202113:15 > 13:19 0 komentara
Marko Dimic/PIXSELL

U Primorsko-goranskoj županiji danas je zabilježen rekordan broj od 611 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Uz to je zabilježen i rekordan broj od 1658 laboratorijski obrađenih uzoraka, što je čak 15 posto od ukupnih jučer obrađenih testova u cijeloj Hrvatskoj.

Ozdravilo je 464 osoba, a broj aktivnih covid-pozitivnih slučajeva u županiji je 3029, javljaju iz kabineta župana, a epidemiološku situaciju komentirao je sam župan Zlatko Komadina i ravnatelj KBC-a Alen Ružić.

“Brojevi su veliki, situacija je jako ozbiljna, to zahtijeva izvanrednu sjednicu Stožera. Čuo sam se s načelnikom, Stožer se sastaje popodne, a vidjet ćemo koje će mjere donijeti danas i Nacionalni stožer u Zagrebu. Očito ovakva situacija zahtijeva pooštrenje mjera, jer jednostavno nema druge, morat će se očito ići u veće zatvaranje”, rekao je župan.

“Razmotrit ćemo eventualne dodatne mjere”

Ružić koji je također i član Stožera civilne zaštite PGŽ, rekao je da je izuzetno velik obuhvat testiranja, a unutar tog broja je i velik broj pozitivnih.

“Svakako je riječ o podacima koji upućuju da moramo biti svi odgovorni, bez iznimke, i voditi računa o preventivnim mjerama. Županijski stožer će u vrlo skoro vrijeme razmotriti eventualne dodatne mjere sigurnosti, kako ne bismo imali još veći  porast oboljelih”, rekao je Ružić te dodao da raste i broj hospitaliziranih.

“Cijepljenje nema alternative”

Usporedio je situaciju i s 28. veljače kada su u KBC-u bile 24 hospitalizirane osobe, a danas ih je 124.

“Mi smo u KBC-u u velikim internim reorganizacijama, spremamo danas otvaranje novog odjela, u svakom trenutku imamo slobodnih kreveta, ali naravno da ova globalna situacija od nas zahtijeva i dodatan angažman. Sa Stožerom i resornim ministarstvom uspijevamo na najbolji način pokriti potrebe naših sugrađana. Imamo sve mlađe bolesnike, kliničke slike su teže te se bolest brže razvija u teže forme. Cijepljenje nema alternative i  nadamo se da će ono uskoro biti što veće”, zaključio je Ružić.

Od svih hospitaliziranih covid pacijenata njih 11 je na respiratoru. U ponedjeljak su u KBC-u preminule tri osobe, a udio liječenih osoba od covid-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva i dalje stabilan te iznosi 4.1 posto.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!