Milanović i Plenković odali počast žrtvama Jasenovca, nije prošlo bez prozivki

Vijesti 22. tra 202207:19 > 12:43
N1/Zoran Pehar

U Jasenovcu je obilježena 77. godišnjica proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora na kojoj su sudjelovali predstavnici državnog vrha, antifašista i naroda koji su bili žrtve tog logora. Premijer Andrej Plenković i predsjednik Zoran Milanović ni ove godine nisu našli zajednički jezik pa su u Jasenovac došlo odvojeno. Predstavnici Židova u Jasenovac će doći sljedeći tjedan u vlastitoj režiji, na današnju nisu došli jer su nezadovljni time što vlast nije zabranila ustaško znakovlje.

Komemoracija u Spomen području Jasenovac obilježava se u znak sjećanja na 22. travnja 1945. godine i proboj 600 logoraša koji je preživjelo njih tek stotinjak. Ujedno se počast odaje svim stradalima  kao i preživjelim logorašima.

Počast stradalima prvi je odao predsjednik Zoran Milanović koji je i ovo mjesto iskoristio za žestoki napad na Plenkovića, Pupovca, Habulina, Miloševića… Premijer Andrej Plenković bio je umjereniji, ali to nipošto ne znači da nije odgovorio na predsjednikove riječi. Milanovića je optužio da je pokidao sve mostove, a za neke njegove izjave kaže da se mogu nazvati patološkim laganjem. Na predsjednikove izjave iz Jasenovca osvrnuo se i Milorad Pupovac koji kaže kako nisu dostojne tog mjesta.

TIJEK DOGAĐAJA IZ MINUTE U MINUTU

Komentari

Vaš komentar