Komora medicinskih sestara se ograđuje od nestručnih stavova o cijepljenju

Vijesti 28. ruj 202110:58 0 komentara
LAIN JOCARD / AFP, Ilustracija

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) ogradila se u utorak od širenja u javnosti neznanstvenih i nestručnih stavova pojedinih medicinskih sestara i tehničara o cijepljenju protiv covida-19 istaknuvši kako je dosad cijepljeno 72 posto sestara i tehničara.

“Velik broj medicinskih sestara i tehničara je cijepljen, njih 72 posto, a Komora još jednom poziva sve medicinske sestre i tehničare da se cijepe i tako zaštite svoje i zdravlje svojih pacijenata”, ističe se u priopćenju HKMS-a.

Širenje netočnih i znanstveno neutemeljenih podataka, pogotovo kada dolaze od medicinskih sestara i tehničara, otežava borbu s epidemijom i ostvarenje što veće razine cijepljenosti građana te ruše povjerenje u zdravstveni sustav.

Iz HKMS-a poručuju kako kontinuirano ulažu napor i upozoravaju svoje članove i članice na važnost cijepljenja kao jedinog učinkovitog izlaza iz epidemije i puta prema normalizaciji života.

“Brojne naše kolegice i kolege, medicinske sestre i tehničari, liječe hospitalizirane pacijente zbog težih oblika covida-19, a mnoge među njima suočavaju se sa smrtnim ishodom pacijenata, među kojima dominiraju necijepljeni. Podsjećamo, sestrinstvo je zdravstvena struka i naš javni govor mora biti baziran na rezultatima medicinske znanosti”, poručuje HKMS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!