Komora odbila oduzeti licencu liječnici koja je bila na ativakserskom prosvjedu

Vijesti 14. lip 202217:43 0 komentara
Davorin Visnjic/PIXSELL

Časni sud Hrvatske liječničke komore u utorak je odgodio saslušanje dr. Damira Biloglava zbog sudjelovanja na antivakserskim skupovima dok je postupak protiv njegove kolegice Alme Demirović obustavljen, a postupak je inicirao pred Komoorom novi prosvjed protivnika cijepljenja.

Saslušanje obiteljskog liječnika iz Zadra Damira Biloglava odgođeno je za mjesec dana jer je tražio prisutnost svoga odvjetnika koji nije bio pozvan.

Protiv liječnice i predsjednice Udruge roditelja aktivista Alme Demirović postupak je obustavljen, te je odbačen zahtjev da joj se oduzme licenca na tri mjeseca. Njezin odvjetnik Joško Biliškov rekao je da su zadovoljni korektnim postupanjem vijeća Časnoga suda Hrvatske liječničke komore (HLK) koje je ispitalo slučaj.

vezana vijest

Postupak protiv to dvoje liječnika pokrenuto je zbog sumnje da su svojim javnim istupima postupali protivno Kodeksu medicinske etike i deontologije koji propisuje postupanje u skladu sa spoznajama suvremene medicine i znanosti.

Prosvjednici tražili odlazak aktualnog predsjedništva Komore

Dok su Biloglav i Demirović bili na zakazanom ročištu, pred zgradom Hrvatske liječničke komore okupilo se stotinjak prosvjednika tražeći odlazak vodstva Komore i oduzimanje licence njezinom predsjedništvu, koje su optužili za ‘vraćanje verbalnog delikta iz olovnih vremena’.

Skup potpore za dvoje liječnika u organizaciji pokreta “Slobodni zajedno”, prerastao je u prosvjed cijepljenju protiv covida, vladajućoj politici, ali i covid-potvrdama koje već neko vrijeme nisu na snazi.

“Danas se sudi verbalnom deliktu, svatko tko govori istinu bit će suđen”, poručio je vođa prosvjeda Andrija Klarić okupljenim istomišljenicima koji su nosili transparente “Luetiću, srami se, ti i HLK”, “HLK – Hrvatska luđačka kuća”, “Pfizer priznao 1293 nuspojave”, “Iznenadna smrt, porast karcinoma, zašto šute?”

“Mnogi su došli iz Dalmacije, Slavonije i Istre, kako bismo dali snažnu podršku našim hrabrim doktorima”, poručio je Klarić, uz pozive okupljenih na otpor “političkoj medicini”.

Klarić je pozdravio i političare iz Mosta, Domovinskog pokreta i Promijenimo Hrvatsku koji su bili među okupljenima.

Ginekologinja Marija Divić, predsjednica Udruge zviždača, prozvala je vodstvo Komore da sudi svojim članovima umjesto da ih zaštiti. Otvorila je pitanje i obaveznog članstva liječnika u Komori te istaknula da je odbijen zahtjev udruge “da sudjeluju na suđenju kao zainteresirana javnost”.

Izrazila je i sumnju u zakonitost i etičnost postupanja predsjednice Etičkog povjerenstva HLK Lade Zibar i članova povjerenstva, za koje je ustvrdila da su se diskreditirali svojim odlukama.

Ljubica Vugić iz sindikata Prosvjetitelja izjavila je da “živimo u društvu u kojemu se slušaju naredbe i protokoli, a zabranjuje se istraživanje i propitivanje”.

Na skupu je govorio i križevački vjeroučitelj Ivan Pokupec koji je organizirao antikavserske prosvjede, rekavši da neće biti “četvrte runde cijepljenja na jesen”. “Nećemo primiti cjepivo, mi vam ništa više ne vjerujemo!” dodao je.

Predsjednik udruge Hrvatski ratnik Gordan Šebalj rekao je okupljenima da se “narod se digao i više ga se ne može zaustaviti”.

“Dok mi živimo više nećete ni jednu mjeru provesti. Vama je odzvonilo za sva vremena. Vi, doktori, vi ćete biti procesuirani – jedan po jedan”, izjavio Šebalj.

Spomenuo je i premijera Andreja Plenkovića, poručivši mu da mu zapamti ime jer će ga on s narodom smijeniti i procesuirati.

“Čekamo prvu represiju, mi smo spremni za dom, za Hrvatsku, za svoj narod do kraja”, dodao je Šebalj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!