Konvoj vozila krenuo autocestom, ali zaustavljen zbog novih problema

Vijesti 27. velj 202312:22 > 12:56 1 komentar
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), a uslijed pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno je obustavljeno formiranje konvoja, izvijestio je HAK oko podneva.

Dodaju da čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji.

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru, te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

HŽ: Dva vlaka kreću prema Splitu

Hrvatske željeznice (HŽ) izvijestile su da popodne iz Zagreba prema Splitu u 15.19 sati kreće redovni vlak u dvostrukom sastavu, oko 270 mjesta.

A zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na cestama u 17.15  krenut će i dodatni izvanredni vlak sa 180 mjesta.

Vlak će se zaustavljati u kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split Predgrađe.

Karte se kupuju na blagajnama i u vlaku, dodaje se na kraju obavijesti HŽ-a.

Kolaps u prometu

Podsjetimo, zbog snijega i vjetra promet je u kolapsu zbog čega su na cestama zaglavili mnogi putnici koji su išli prema Dalmaciji ili iz Dalmacije prema unutrašnjosti. U Gračacu, Kninu i Obrovcu otvorni su prihvatni centri u kojima su mnogi putnici prespavali te dobili nešto hrane i pića.

Ravnatelj civilne zaštite Damir Trut u razgovoru za N1 izrazio je žaljenje jer putnici nisu poslušali upozorenje da se na put ne kreće.

“Pet dana unaprijed se obavještavalo, što kroz prognoze DHMZ-a, što kroz objave HAK-a, što kroz objave Civilne zaštite. Svi smo znali da će se ovakvo nešto događati. Čudi me zaista od određenog broja ljudi da nisu to poslušali”, rekao je.

Kakvo je stanje na cestama sinoć bilo, svjedoči i snimka HGSS-ovaca koji su probijali kroz snijeg i pomagali vozilima koja su zapela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare