Korlaet: Ne znam je li se Bog naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti

Vijesti 28. ruj 202119:36 2 komentara
Marin Tironi/PIXSELL

Rano jutros novo puknuće magistralnog vodovoda na Trešnjevci. Istog onog koji je i prije tri dana potopio kuće i dvorišta, dizao asfalt i ispunio podrume.

Gost RTL-a Danas bio je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet.

Na početku se zahvalio vatrogascima, radnicima Vodopskrbe i odvodnje, policiji, Crvenom križu i svima drugima.

VEZANE VIJESTI

“Voda za ovu ulicu u okomite na nju dolazi sada, za koji tren. Što se tiče ostatka, ona će se vraćati postepeno kako se budu punile tri vodospreme”, kazao je.

Selska je žila kucavica, što nas čeka sutra?

“Onaj dio koji je bio oštećen u nedjelju, bit će pušten u promet do sutra navečer, ovaj dio će biti popravljen do petka navečer. Ove cijevi su iz pedesetih, odnosno šezdesetih godina. Potrebna je zamjena. Sve više se zgrada radi, opterećenja su veća. Zagreb ima 3500 kilomenara mreže, cijevi se zamjenuju tempom od dva posto godišnje, to očito nije dovoljno”, poručio je zamjenik gradonačelnika.

Na pitanje hoće li doći do neke velike, strukturne promjene, kazao je da će novce za to ostvariti apliciranjem na EU fondove.

O izjavi šefa Vodoopskrbe da se ovo možda dogodilo jer se Bog naljutio na nas jer smo zločesti, Korlaet kaže:

“Ne znam je li se Bog na nas naljutio, ali građani imaju pravo biti ljuti. 300 milijuna eura obveznica koje je Grad izdao 2007. godine su potrošeni na neke druge stvari, nažalost”, rekao je na kraju za RTL.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare