Kosor: Činjenica je da je Vlada politički trajno oštećena

Vijesti 19. velj 202218:42 > 21:53 2 komentara
N1

Bivša premijerka Jadranka Kosor u Dnevniku N1 komentirala je uhićenje ministra graditeljstva Darka Horvata, kojeg se tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti.

Na pitanje kako bi ona reagirala da je u njeno vrijeme uhićen ministar, odgovorila je: “Teško pitanje. Nema dvojbe da takav ministar više ne bi mogao biti ministar.”

“Ono što je dobro za Hrvatsku, dobro je za svaku stranku, pa i za HDZ”

“Tada sam govorila, a isto ću reći i danas – ono što je dobro za Hrvatsku, dobro je za svaku stranku, pa i za HDZ. Treba gledati politički na stvari. Danas je bilo nesmotreno staviti naglasak na tajming. Koliko razaznajemo, radi se o kaznenom djelu za koje se sumnjiči aktualni ministar, a koje datira iz 2018. DORH ne treba ništa posebno objašnjavati, tako je uređeno Ustavom RH. Situacija je iznimno neugodna”, dodala je Kosor.

Kaže da razumije da je Plenkoviću vrlo teško, ali “sigurno mu je trebalo biti teško kada je vidio da ministar nema apsolutno nikakve rezultate u svom radu, u najosjetljivijem području – obnovi”.

“Groteskno zvuči kad minijaturni koalicijski partneri govore da je većina stabilna”

Kosor navodi da je činjenica da je politički Vlada trajno oštećena. “Groteskno zvuči što govore minijaturni koalicijski partneri, da je većina stabilna.”

“Milanović u svom krugu nema nikoga tko je uhićen za neko kazneno djelo. Herak je uhićen na kraju svog mandata i nakon predugog postupka pravomoćno oslobođen. Milanović nema ni ovlasti kadroviranja u DORH-u, a svaka vladajuća većina bira državnog odjetnika u Saboru”, istaknula je.

“Pred Vladom je težak posao jer se dvije godine zagrebačkog potresa i godinu dana petrinjskog nije učinilo ništa… Plenkoviću će biti teško raditi taj posao. Mora razumijeti da nijedna vlada nije one man band”, poručila je bivša premijerka.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari (2)

Prikaži sve komentare