Kosovski veleposlanik položio vijenac na godišnjicu teške prometne nesreće

Vijesti 25. srp 202216:23 0 komentara
N1

Kosovski veleposlanik u Hrvatskoj Martin Berishaj položio je u ponedjeljak vijenac na mjestu prometne nesreće koja se na današnji dan prošle godine dogodila na autocesti kod Slavonskog Broda gdje je poginulo 10 osoba koje su putovale iz Njemačke na Kosovo.

I ovom prilikom veleposlanik je zahvalio svima koji su pomogli ozlijeđenima i obiteljima stradalih u prometnoj nesreći.

“Nažalost, njih desetero nije se vratilo kući. Ono što mogu istaknuti je da su hrvatska vlada, političke institucije i policija ovdje u Slavonskom Brodu, funkcionirali kao da su u pitanju hrvatski državljani. To mogu samo organizirane države koje uz državotvornost imaju i ljudskost”, rekao je Berishaj, dodajući kako se nada da se takva tragedija više neće ponoviti.

PROČITAJTE JOŠ

Rekao je da obitelji ozlijeđenih i poginulih u prometnoj nesreći imaju samo lijepe riječi o Hrvatskoj.

“Bio je to crni dan i za nas i za Slavonski Brod. Albanski narod i država Kosovo ovo nikada neće zaboraviti”, istaknuo je Berishaj.

Veleposlanik se u ponedjeljak sastao s načelnikom brodsko-posavske policije Antunom Valićem i županom Danijelom Marušićem, kojima je još jedanput zahvalio na pruženoj pomoći.

Na autocesti A3 kod Slavonskog Broda 25. srpnja 2021. poginulo je 10 osoba, a ozlijeđeno ih je 45, od kojih 15 teško. Autobus je zbog vozačevog neopreza zahvatio travnatu površinu uz autocestu i prevrnuo se na kosini dok su mnogi putnici u rano jutro mirno spavali.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!