Kostić: Hvala Puljanima što nisu povjerovali neistinama

Vijesti 09. lis 202221:28 0 komentara
Hotel Valkane

Nakon saznanja da nije uspio referendum u Puli, voditelj projekta gradnje hotela Valkane, na predjelu Lungomare, Zoran Kostić u nedjelju da je zahvalio Puljanima što, kako je rekao, nisu povjerovali neistinama koje su iznosili protivnici gradnje hotela.

“Kako smo ranije rekli, a i sve nadležne institucije potvrdile, referendum na nikakav način ne utječe na naš projekt. Zahvaljujemo svima koji su nam sve ovo vrijeme pružali podršku”, rekao je Kostić ponovivši kako se investitor ne želi baviti politikom niti sudjelovati u političkim procesima.

Istina je, kaže, da su nam izgovorene laži uzrokovale brojne neugodnosti i drago nam je što se najveći broj građana jasno opredijelio reći ‘ne’ takvom ponašanju i što nisu povjerovali neistinama koje su iznosili protivnici hotela.

Kostić je rekao da se rade u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i prostornim planovima, te da nastavljaju razvijati projekt planiranom dinamikom.

“Nakon što dobijemo lokacijsku dozvolu, krećemo u završne pregovore s operaterom, a nakon toga slijedi izrada glavnog projekta i zahtjev za građevinsku dozvolu”, izvijestio je te još jednom potvrdio  kako će šetalište Lungomare ostati otvoreno za sve. Neće, kaže, biti ograda, rampi, liftova ni gradnje beach-barova u šumi, a hotel će se graditi isključivo u rupi nekadašnjeg kamenoloma.

Ustvrdio je da će, kako vrijeme bude prolazilo i projekt napredovao, svima biti jasno da je investitor cijelo vrijeme govorio istinu.

“Nastavit ćemo javno komunicirati svaku aktivnost na projektu”, dodao je voditelj projekta.

Prema informacijama investitora, hotel će biti udaljen 160 metara od mora i 125 metara od šetnice, a Lungomare ostaje otvoren za sve kao i do sada. Umjesto zadiranja u postojeći javni prostor, isti će se proširiti izgradnjom novog parka otvorenog za sve građane i u njemu će se posaditi novih 200 stabala, kao što je i najavljeno.

“Također, kao što je bila praksa još od inicijalnog predstavljanja projekta u travnju pa sve do sad, sve informacije o tijeku projekta i izgradnji bit će transparentne i dostupne građanima u svakom trenutku”, poručio je Kostić.

Puljani su se na referendumu danas mogli izjasniti jesu li za izmjenu GUP-a kojom bi se ukinula mogućnost gradnje hotela na predjelu Lungomare, no, referendum nije uspio jer na birališta nije izašao dovoljan broj građana.

Investitor u Hotel Valkane suvlasnik je United grupe čiji je dio N1 televizija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!