Kostopeč: Zagrebački HDZ je izgubio svoj identitet u koaliciji s Bandićem

Vijesti 01. lis 202117:16 > 19:23 0 komentara
N1

Kandidat za šefa zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč bio je gost Newsrooma gdje je govorio po čemu se razlikuje od drugih kandidata te što bi on donio zagrebačkom HDZ-u kao novi predsjednik.

“Želim najmoderniju stranku u Hrvatskoj. Trebamo biti pokretači svih procesa, komunikacijskih, tehnoliških, inovativnih…”, poručio je Kostopeč.

Ističe da je digitalizacija također ključna u tome zbog čega misli uvesti online savjetovanje članova. Osvrnuo se i na protukandidata i aktualnog predsjednika gradskog HDZ-a Mislava Hermana.

VEZANA VIJEST

“Moj protukandidat je pet godina u Gradskoj skupštini. Prepoznajete li vi neku ideju, projekt koju bi poistovjetili s njim ili s njegovim potpredsjednikom koji je još dulji niz godina u Skupštini?”, rekao je Kostopeč pa dodao:

“Druga stvar, onaj mjerljivi rezultat. Prošle godine, parlamentarni izbori, prefercijalni glasovi u prvoj izbornoj jedinici 479 glasova. HDZ je tu osvojio 49.202 glasa. Znači, 49.202 i 492 – manje od jedan posto.”

Veza gradskog HDZ-a i Milana Bandića

Kostopeč se osvrnuo na povezanost zagrebačkog HDZ-a i pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

“Imate jednu grupu koja želi preuzeti glavnu opozicijsku ulogu. Na čelu te grupe je netko tko je bio predsjednik skupštinske većine gradonačelnika Milana Bandića. Predsjednik skupštinske većine! A cijeli ovaj mandat u Zagrebu će proći u anti-pokojnom gradonačleniku, bilo što što se povezuje s njim. Mislim da bilo tko tko ima jaku interakciju s pokojnim gradonačelnikom je bolje da ga jednostavno nema četiri godine u javnoj sferi”, kazao je Kostopeč.

VEZANA VIJEST

“Sav svoj trud politički ne možeš realizirati jer imaš teret te suradnje”, dodao je.

Kostopeč je uvjeren da će pobijediti na predstojećim unutarstranačkim izborima.

“HDZ je izgubio svoj identitet i prepoznatljivost u toj koaliciji s Milanom Bandićem. I određena stigma se baca na zagrebačke HDZ-ovce kao na suradnike Milana Bandića, da ne kažem da nas se proziva zbog klijentelizma, nepotizma”, istaknuo je i dodao da je njegov prvi zadatak – promjena percepcije.

“17.10. pobjeđujemo uvjerljivo”, poručio je Kostopeč.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!