Kostopeč zbog smjene na Srebrnjaku prozvao Možemo! za ideološku politiku

Vijesti 12. lis 202115:171 komentar
Izvor: Petar Glebov/PIXSELL

Kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a Pavo Kostopeč prozvao je u utorak platformu Možemo! i gradske vlasti da su smjenom ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak zbog svjetonazorskih stavova potvrdili kako provode ideološku politiku protivno zdravstvenom interesu djece.

Ističući kako se zalaže za zaštitu struke i stručnjaka te izbor dokazano uspješnog novog vodstva, Kostopeč je priopćio da je smijenjeni ravnatelj javno rekao kako je od platforme Možemo! prisiljen na ostavku tek nekoliko dana pošto je izabran na javnom natječaju.

“Cijeli natječajni proces obiluje kontroverzama i zato je konačni ishod još skandalozniji za aktere platforme ‘Možemo!’, porazan za zaposlenike, za sve nas Zagrepčanke i Zagrepčane, a ponajviše za djecu i roditelje koji već više desetljeća s punim povjerenjem pronalaze u bolnici Srebrnjak sigurnu i uspješnu zdravstvenu skrb”, istaknuo je.

Gradskim vlastima predbacio je i što su Tomislava Lauca i Ivanu Novoselec, koji su bili donatori izborne kampanje Možemo!, par mjeseci nakon izbora imenovali u novo Upravno vijeće bolnice Srebrnjak i time, tvrdi, proizvele  evidentan sukob interesa usprkos javnim upozorenjima.

Potom je, kaže Kostopeč, Upravno vijeće za ravnatelja odabralo Darka Richtera, kuma predsjednice tog tijela Sanje Kolaček za koju je rekao da se navodno izuzela iz intervjua, ali da je sudjelovala u cjelokupnoj proceduri izbora novog ravnatelja.

“Kada su konačno kontaminiranim procesom ipak izabrali dokazanog stručnjaka besprijekorne karijere na čelo bolnice, nakon par dana sami pokreću njegovu smjenu, metodama prisile”, rekao je Kostopeč, navodeći da smjena nije pokrenuta iz stručnih razloga ili nepoštivanja zakona, već zbog njegovih javno iznesenih svjetonazorskih stavova.

Naglasio je da bilo tko izabran putem zakonski provedene procedure ima puni legalitet, pri čemu ideološka pripadnost ne može biti razlog njegove eliminacije.

Poručio je i da novu gradsku vlast nisu smetali “eklatantni sukobi interesa ni kumske veze, ali ih je terminalno zasmetala ideološka pripadnost izabranika”, što je po njemu potpuno neprihvatljiv koncept, posebice kada se radi o visoko stručno profiliranoj ustanovi koja se bavi djecom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar