Kovačević najavio podizanje tužbe protiv Plenkovića: “Vidimo se na sudu”

Vijesti 17. lis 202220:30 1 komentar
N1

Bivši šef Janafa Dragan Kovačević oglasio se priopćenjem u kojem najavljuje tužbu protiv predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Zbog uvreda koje ste izrekli prema meni, gruboga miješanja u pravosudni proces te pritiska na pravosudni proces najavljujem podizanje tužbe protiv Vas, kao i zahtjev za skidanje Vašeg imuniteta. Niti nakon upozorenja i molbe da me ostavite na miru niste prestali s napadima u javnim nastupima u kojima se služite uvredama i lažima pa mi je preostaje drugo nego zaštitu potražiti od suda.

Ako ste frajer dođite se sa mnom sučeliti na mjesto gdje trebate odgovoriti na pitanja o Vašem grubom kršenju Zakona! Hoćete li se odazvati ili ćete ipak pobjeći kao mali od kužine, kako ste pobjegli i od pitanja pred Saborskim Povjerenstvom?

Svjestan sam da me napadate zbog svoje nervoze i zabrinutosti što će biti s vama kada uskoro ne budete obnašali današnju funkciju. Radite to na ružan, podcjenjivački način svojstven Vama – čovjeku koji se boji nečega i koji se potpuno pogubio i što je netko rekao ‘Pukao ko’ kokica’.

Ja jesam optuženik i svoju nevinost ću dokazati pred Sudom, a ne pred vama koji sve Više pokazujete diktatorske sklonosti, koje se ne pamte u novijoj hrvatskoj povijesti. Niti napadam Vladu niti HDZ, nego svjedočim istinu o Vama osobno i Vašim postupcima.
Vi se pak, kao mali iz BUZE sakrivate iza Vlade i HDZ-a.

Dragi magistre Plenkoviću Vaše laži i obmana ovoga naroda su došli do kraja. Doći će vrijeme kada će te za to morati odgovarati, kao i za nepoštivanje Zakona ove zemlje.

Vidimo se na sudu”, stoji u Kovačevićevom priopćenju.

Plenković: Oporba radi u dosluhu s Uskokovim optuženikom

Podsjetimo, Plenković je danas rekao da neće doći na sjednicu saborskog Antikorupcijskog vijeća kako ne bi “davao legitimitet političkom igrokazu oporbe koja to radi u dosluhu sa Uskokovim okrivljenikom koji je sa njima u dealu”.

“Ako djeluje nezakonito, a to kaže Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, onda zašto bi se mi odazivali i davali legitimitet političkom igrokazu oporbe. Oporba koja radi u dosluhu sa Uskokovim optuženikom (Draganom Kovačevićem) koji je sa njima u dealu”, rekao je Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a.

Smatra i da je Uskokov optuženik Dragan Kovačević krenuo u manevar političkog napadanja njega kao premijera pa očekuje da mu odgovara i daje na važnosti. “On je investirao u svoju budućnost, to je na djelu. Pripremili su se i pravno, politički i komunikacijski”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare