Kovačević otkrio koliko je zločina Hrvatske vojske u Oluji DORH procesuirao

Vijesti 08. kol 202209:08 > 12:18
Podijeli:
Izvor: N1

Ekspert za hrvatsko nacionalno zakonodavstvo pred Međunarodnim kaznenim sudom za počinjene ratne zločine na području bivše Jugoslavije u Den Haagu Pero Kovačević bio je gost Novog dana.

Govorio je o licitiranju brojem žrtava srpske nacionalne manjine u Oluji.

VEZANE VIJESTI

“2015. posredstvom MVP-a Njemačke zajedno s gospodinom Juratovićem bili smo kod Vučića i bilo je u pitanju procesuiranje ratnih zločina počinjenih u logorima u Srbiji. Vučić je tvrdio da je ubijeno 2.000 Srba, a na sudu u Den Haagu utvrđeno je da su ubijena 44 pripadnika srpske nacionalne manjine od strane hrvatske vojske”, rekao je Kovačević.

Kovačević pojašnjava da je tužiteljstvo u Den Haagu tvrdilo da je u Oluji ubijeno oko 320 pripadnika srpske nacionalne manjine, ali da je dokazima utvrđeno i usuglašeno da je bila riječ o 44 ubojstva.

“DORH je procesuirao 22 ubojstva i kažnjena su 33 počinitelja. Jedan dio sudskih postupaka se i sad odvija. Vrijeme je da se stane s licitiranjem i vrijeme je da se javnosti kaže prava istina. Ako se netko time bavio, to je Međunarodni sud u Den Haagu”, govori.

Nejasno mu je, kaže, Kovačević, zašto Vlada ne reagira na poruke o ubijenim pripadnicima srpske nacionalne manjine u Oluji.

“To konačno treba skinuti s dnevnog reda i da se javnost u Hrvatskoj i Srbiji upozna sa službenim činjenicama i službenim podacima”, kazao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Komentari

Vaš komentar