Kozlevac: Nema tog stožera koji situaciju može potpuno kontrolirati

Vijesti 23. pro 202110:53 > 11:54 1 komentar
Srećko Niketić/Pixsell

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš najavio da će ugostiteljski objekti iznimno na Božić i Novu godinu moći raditi do 2 sata ujutro, šef istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac podsjeća da su brojke novozaraženih svaki dan neprekidno visoke i ne padaju. Utoliko, epidemiološke mjere nisu ispravne.

“Za predstojeće blagdane neće biti organiziranih okupljanja i koncerata. Ugostiteljski objekti ne mogu organizirati doček Nove godine, osim turističkih objekata, primjerice hotela, koji imaju svoje goste. Svi ostali mogu raditi kao i do sada, uz produženo radno vrijeme, ako to nacionalni Stožer potvrdi, i to samo s 24. na 25. prosinca i 31. prosinca na 1. siječnja”, najavio je Kozlevac”, piše Glas Istre.

Međutim, službena odluka još nije donesena.

“Moram priznati da te mjere nisu epidemiološki ispravne, jer situacija u Istri i dalje nije dobra. Brojke su svaki dan neprekidno visoke i ne padaju”, ističe Kozlevac, dodajući da su se ljudi previše opustili.

“Nema te organizacije ni tog stožera, a ni toliko redara da se situacija može u potpunosti kontrolirati. Sve je na ljudima. Činjenica je da Hrvatska ima mjere koje su među najblažima u Europi, pa upravo zato molim ljude da to honoriraju. Ako brojke ostanu ovakve, iza Nove godine će se sigurno razmatrati pooštravanje mjera”, zaključio je Kozlevac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare