Kozlevac: Stanje nikako nije dobro, treba se pridržavati mjera

Vijesti 03. velj 202210:06 0 komentara
N1, Ilustracija

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je u četvrtak kako su brojke novozaraženih u Istri "stabilno visoke" te pozvao građane da se pridržavaju epidemioloških mjera.

“Stanje nije nikako dobro. Premda u odnosu na prošli tjedan imamo lagani pad dnevnog broja novozaraženih, te su brojke, da se tako izrazim, stabilno visoke, i još uvijek nema nema tendencije prema značajnijem padu”, izjavio je Kozlevac koji je pozvao građane na pridržavanje osnovnih mjera, a one najosnovnije su: maska, razmak i higijena.

“Ako se ne pridržavamo tih mjera, nećemo smanjiti ove trendove koji nikako nisu dobri, a pitanje je i kako će se stvari dalje razvijati”, poručio je.

Na području Istarske županije u protekla 24 sata potvrđeno je 154 novozaraženih slučaja zaraze koronavirusom, dok je u pulskoj bolnici umrla jedna covid-19 pozitivna osoba s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer Civilne zaštite.

“Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 525 uzoraka briseva na covid-19, potvrđene su 154 novozaražene osobe s istarskog područja, dok od jučer oporavilo se 114 osoba”, naveli su iz Stožera.

U Općoj bolnici Pula na liječenju je ukupno 59 pacijenata, od kojih je na Odjelu za infektologiju 50 osoba, Odjelu za ginekologiju jedna osoba, a u respiracijskom centru osam osoba. Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici umrla je 88-godišnja covid-19 pozitiva osoba s pridruženim kroničnim bolestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!