Kraus u Jasenovcu prozvao Pupovca i Kajtazija: “Romi i Srbi nas nisu podržali”

Vijesti 23. tra 202311:18 0 komentara
N1

Ognjen Kraus iz Kordinacije židovskih općina otvoreno je prozvao Milorada Pupovca i Veljka Kajtazija, predstavnike Srba i Roma, koji, kako kaže Kraus, nisu učinili ništa da se donese Kazneni zakon koji bi kažnjavao Ustaški pozdrav i simbole.

Govoreći o razlozima zbog kojih su pristali biti u istoj koloni s predstavnicima Vlade, rekao je:

“Bit ću zaista kratak. Dobili smo poziv od Javne ustavnove Jasenovac od gospodina Pejakovića, čiji rad izuzetno cijenim. S druge strane, koliko vidim svi su se odazvali. Godinama inzistiramo na stvarima koje se ne događaju. Inzistiramo da se uvede u zakon ustaški simboli i sve što tome pripada, a to znači prestanak falsificiranja povijesti, prestanak s negiranjem Jasenovca i drugih ustaških logora.”

Upitan je li se išta promijenilo unazad 5 godina, odgovorio je da nekih pomaka ima, međutim, dodaje:

“Ali ono što smo bitno tražili nije napravljeno. Donesena je samo izmjena Prekršajnog zakona, to je samo kozmetika zakona iz SFR Jugoslavije. Samo su povećane kazne, a ne zna se na što se te kazne odnose. ”

Smatra da je policija dosta toga učinila u posljednje vrijeme, ali da sudovi nisu ništa napravili.

“Ne vidim tu neku razliku. Nismo u tome imali podršku koju sam ja očekivao od naših supatnika – Roma i Srba. Smatram da nisam imao podršku jer ako se nisu potrudili,a imaju svoje predstavnike u Saboru i Vladu, mogli su nešto učiniti da taj zakon dođe u proceduru. Vuk izjeo magare”, poručio je Kraus pa dodao:

Na pitanje proziva li time Pupovca i Kajtazija, rekao je:

“Naravno da prozivam, ali pogotovo svog predstavnika u Saboru Kajtazija kojem sam i pismo slao da se to stavi u proceduru, a koji to nije učinio.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!