Sudac odgodio ročište: “Spopala me zlovolja kad sam dobio platnu listu”

Vijesti 14. tra 202308:24 3 komentara
Pixabay/Ilustracija

Krčki sudac Anton Hlače odgodio je ročište koje je bilo zakazano za 19. travnja jer je, kako stoji u obrazloženju - "zlovoljan".

Prema pisanju Telegrama, sudac je 19. travnja trebao održati ročište u slučaju dvije stranke koje se već više od godinu dana spore oko zemljišta, ali ga je odgodio za studeni s obrazloženjem da ga je “zlovolja spopala nakon što je dobio platnu listu”.

“Zaprimivši platnu listu – Obračun plaće za mjesec ožujak 2023., uređujući sudac u ovoj pravnoj stvari doveden je u stanje zlovolje. Stanje je osobito potencirano činjenicom da je plaća suca za ožujak 2023. obračunata na temelju osnovice koja je niža od one koja je bila na snazi 2009., unatoč notornom povećanju troškova života, ne samo unazad zadnjih godinu dana, već cijelo proteklog desetljeća. Od rješavatelja koji je opterećen vlastitom egzistencijom ne može se očekivati da se s primjerenom pažnjom i stručnošću posveti odlučivanju o tuđim pravima i obvezama”, stoji u obrazloženju.

Dodao je i da je zbog stanja zlovolje raspravno nesposoban, ali se nada da će Ministarstvo pravosuđa i uprave u nadolazećem razdoblju postupiti u skladu sa zahtjevima sudaca donesenima na Zboru Udruge hrvatskih sudaca održanom u Dubrovniku 31. ožujka 2023. godine.

“Time će se otkloniti raspravna nesposobnost uredujućeg suca”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare