Kreće program potpore u tugovanju djeci i mladima u četiri hrvatska grada

Vijesti 22. ožu 202115:48 0 komentara
Unsplash

Za nekoliko dana u Karlovcu, Sisku, Slavonskome Brodu i Zagrebu počinje provedba “Podrške u tugovanju”, programa koji sadržava po 10 radionica grupne psihosocijalne potpore djeci i mladima koji su izgubili jednog ili oba roditelja, najavila je Udruga roditelja "Korak po korak".

Istodobno s prilagođenim aktivnostima i igrama za djecu, njihovi će roditelji i skrbnici u drugim skupinama razgovarati o brizi za tugujuću djecu i dobiti potporu za vlastiti proces tugovanja.

Udruga roditelja „Korak po korak“, koja provodi Podrške u tugovanju (PUT) u partnerstvu s Udrugom “Luč” i Udruženjem “Djeca”, preporučuje da se djeca uključe u program oko šest mjeseci nakon smrti roditelja.

Besplatne radionice za korisnike, koje će voditi stručnjaci jedanput na tjedan u Karlovcu, Sisku, Slavonskome Brodu i Zagrebu, počinju uskoro, a prijave još traju.

Prerani gubitak bliske osobe pogađa oko pet posto djece u svijetu, što znači da u Hrvatskoj 44.900 djece trenutačno tuguje za bliskom osobom bez organiziranog programa grupne psihosocijalne potpore.

Tijekom provedbe tog projekta, o problemu će biti educirani i stručnjaci za mentalno zdravlje i druge osobe koje rade s djecom u vrtićima, školama i centrima za pružanje usluga u zajednici, stoji u priopćenju voditeljice projekta PUT i izvršne direktorice Udruge roditelja „Korak po korak“, psihologinje Silvije Stanić.

Projekt, koji traje 21 mjesec, sufinancira Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda, a ukupna mu je vrijednost nešto više od milijun kuna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter Facebook | Instagram.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!