Kreću novi radovi na Jadranskom mostu, otkriveno kad će njime opet voziti tramvaji

Vijesti 16. sij 202408:37 0 komentara
Igor Kralj/PIXSELL

Priča oko obnove Jadranskoga mosta konačno se miče s mrtve točke. Sutra počinje gradnja sjevernog prometnog provizorija za preusmjeravanje prometa koji je potreban zbog sanacije grednog dijela mosta preko Save. No, unatoč početku konkretnih radova, tramvaji će Jadranskim mostom voziti tek pred kraj godine.

Gradnja sjevernog prometnog provizorija, odnosno, privremene prometnice za preusmjeravanje prometa koja je potrebna zbog sanacije grednog dijela mosta preko Save, počinje sutra.

Radovi će trajati oko mjesec i pol dana, a koliko koštaju, rekao je HRT-u Ante Nevistić, voditelj odjela za investicijsko održavanje iz Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

Radovi će koštati oko 330 tisuća eura, skupa s nadzorom. Oni su neophodni da bi se radovi na grednom dijelu mogli nastaviti.

Prvo će se izvoditi istočna, a zatim zapadna strana mosta. Kada će se na istoku izvoditi radovi, na zapadnom će se dijelu odvijati promet u oba smjera uz posebnu regulaciju prometa.

Otprilike mjesec i pol dana, no sada smo u zimskom razdoblju. Ako ne bude kiše, bit će gotovo do kraja veljače, kaže Nevistić za Radio Sljeme.

Kaže kako radovi na samom provizoriju neće ometati promet mostom. A brojni građani pitaju se već neko vrijeme – kada će tramvaji ponovo voziti Jadranskim mostom. Nažalost, za to će biti potrebno dodatno strpljenje.

“U svakom slučaju tramvaj neće još neko vrijeme voziti mostom. Tramvaji će tek krajem godine biti pušteni preko Jadranskog mosta”, rekao je Nevistić.

Nakon Jadranskog, na red će doći i rekonstrukcija Mosta slobode, a u pripremi su i projekti obnove Mosta mladosti te Jankomirskog mosta, otkrio nam je Ante Nevistić iz Gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo i komunalne poslove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!